Прикарпатець повторно вкрав автомобіль та отримав п'ять років ув’язнення

27.04.2023 09:11   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Галицький районний суд винiс вирок уродженцю Бурштина, який викрав автомобiль. На момент скоєння злочину обвинувачений вже мав двi судимостi за угон та одну судимiсть за крадiжку.

Про це повiдомляє Фiртка з посиланням на Галичину.

25 лютого 2023 у вечiрню пору доби обвинувачений, прогулюючись по м. Бурштину i знаючи, що за мiсцем його постiйного проживання у гаражi його сусiда знаходиться легковий автомобiль марки «ВАЗ 21013», близько 23 години вирiшив незаконно заволодiти вказаним транспортним засобом з метою покататись на ньому автошляхами району.

«Вiн пiдiйшов до ворiт гаражу, якi були зачиненi на врiзний замок, iз застосуванням фiзичної сили пiдняв обидвi створки ворiт, внаслiдок чого вони вiдчинились, i проник усередину гаражного примiщення.

Достовiрно знаючи, що власник залишає ключ вiд автомобiля у замку запалювання, сiв у салон вказаного транспортного засобу, за допомогою наявного у замку запалювання ключа запустив двигун i поїхав у напрямку м. Рогатина.

Проїхавши близько 10 км, мiж с. Конюшки Рогатинської територiальної громади та с. Чагрiв Букачiвської територiальної громади Iвано-Франкiвського району, в урочищi «Зелена криничка», автомобiль пiд керуванням обвинуваченого заглох i той, не маючи змоги повторно запустити двигун, залишив транспортний засiб на дорозi i пiшки повернувся до мiсця свого постiйного проживання», - йдеться у вироку суду.

Своїми умисними дiями обвинувачений скоїв злочин передбачений ч. 2 ст. 289 КК України, як незаконне заволодiння транспортним засобом, вчинене повторно та поєднане з проникненням в примiщення.

Допитаний в судовому засiданнi обвинувачений свою вину в iнкримiнованому кримiнальному правопорушеннi визнав повнiстю, дав показання, якi фактично вiдповiдають вищезазначеним обставинам. У скоєному розкаявся. Вiн визнав, що, коли виїжджав з гаражу пошкодив бiк авто. Проїхавши близько 10 км, в автомобiлi обiрвався трос газу, в результатi чого не можливо на ньому було їхати. Пiсля чого залишив транспортний засiб на дорозi i пiшки повернувся до мiсця свого постiйного проживання. Наступного ранку до нього приїхали працiвники полiцiї, яким вiн розповiв про всi обставини скоєного ним злочину. У скоєному щиро кається.

Суд переконався в тому, що обвинувачений вiрно розумiє суть обставин справи. В суду не виникло сумнiвiв в добровiльностi та iстинностi його позицiї. Пiсля роз`яснення порядку та об’єму права на оскарження фактичних обставин справи, вислухавши думку учасникiв процесу, суд ухвалив визнати недоцiльним дослiдження доказiв щодо обставин, якi нiким не оспорюються та визначити об’єм дослiдження доказiв допитом обвинуваченого та матерiалами справи що стосуються особи обвинуваченого. Iншi докази в порядку передбаченому ч. 3 ст. 349 КПК України судом не дослiджувалися.

Суд визнав його винуватим у вчиненнi кримiнального правопорушення, передбаченого частиною 2 статтi 289 КК України та призначив йому покарання у виглядi п’яти рокiв позбавлення волi без конфiскацiї майна.

Строк вiдбування покарання рахуватимуть з моменту фактичного затримання, а саме - з 26 лютого 2023 року.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka