Зноу незаконні схеми виїзду за кордон викривають прикарпатські правоохоронці

25.04.2023 22:53   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


6500 доларiв США за виїзд за кордон: прикарпатськi полiцейськi викрили злочинну схему. Про це повiдомляє Фiртка з посиланням на полiцiю та СБУ областi.

Зловмисники, а це двоє мешканцiв Прикарпаття, налагодили канал нелегального переправлення за кордон вiйськовозобов’язаних чоловiкiв. Вони незаконно вносили неправдивi вiдомостi до iнформацiйної бази "Шлях".

Обом фiгурантам уже повiдомлено про пiдозри.

Задокументували протиправну дiяльнiсть зловмисникiв слiдчi слiдчого управлiння обласної полiцiї спiльно з оперативниками управлiння карного розшуку та працiвниками Департаменту вiйськової контррозвiдки УСБУ в Iвано-Франкiвськiй областi.

Процесуальне керiвництво у справi здiйснює Iвано-Франкiвська спецiалiзована прокуратура у сферi оборони Захiдного регiону.

В ходi досудового розслiдування встановлено, що до незаконної схеми причетнi 35-рiчний та 30-рiчний мешканцi Тлумацької ТГ. Як з'ясували правоохоронцi, фiгуранти виготовляли для вiйськовозобов’язаних документи, за якими влаштовували їх на роботу водiями вантажних мiкроавтобусiв у приватне пiдприємство. Вiдтак вносили цi неправдивi вiдомостi в iнформацiйну систему «Шлях».

Таким чином призовники могли перетинати державний кордон.

За таку можливiсть з одного чоловiка зловмисники брали по 6,5 тисяч доларiв. Спершу вони отримували «аванс», а згодом решту суми.

Затримали зловмисникiв поблизу прикордонного пункту Порубне, що в Чернiвецькiй областi. Фiгуранти намагалися втекти. Одного чоловiка затримали, iнший наразi перебуває у розшуку.

За мiсцями проживання фiгурантiв правоохоронцi провели обшуки. Вилучено грошi, отриманi вiд незаконної дiльностi, копiї документiв, вогнепальну зброю та боєприпаси.

Також вилучено транспортнi засоби, на яких перевозили «клiєнтiв».

Одного iз фiгурантiв уже затримано у порядку статтi 208 Кримiнального процесуального кодексу України. Йому повiдомлено пiдозру за ч. 3 ст. 332 (Сприяння в незаконному переправленнi осiб через державний кордон України, вчинене за попередньою змовою групою осiб, з корисливих мотивiв) Кримiнального кодексу України.

Суд обрав пiдозрюваному запобiжний захiд - тримання пiд вартою. Спiльнику слiдчi заочно повiдомили про пiдозру.

Санкцiя статтi передбачає покарання у виглядi позбавленням волi на строк вiд семи до дев'яти рокiв з позбавленням права обiймати певнi посади чи займатися певною дiяльнiстю на строк до трьох рокiв з конфiскацiєю майна.

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka