За день шахраї виманили у довірливих прикарпатців понад 188 тисяч гривень

25.04.2023 20:53   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Лише за один день, пiсля таких розмов двоє жителiв краю втратили свої заощадження. Сума на яку збагатились шахраї коштом довiрливих громадян – понад 188 тисяч гривень.

Про це повiдомляє полiцiя областi, передає Фiртка.

Вiд шахраїв потерпiла мешканка Галича. До жiнки зателефонував невiдомий та представився спiвробiтником банку. Аферист запропонував потерпiлiй змiнити пiн-код до карти для безпеки та несанкцiонованого доступу до рахунку. Опiсля, на мобiльний заявницi надiйшло смс-повiдомлення, яке вона надалi вказала шахраєвi.

Як результат, з рахунку жiнки було списано майже 64 тисяч гривень.

А мешканець Обертина допомiг заробити аферистам понад 124 тисячi гривень кредитних коштiв. В цей раз в розмовi аферист представився оператором мобiльного зв'язку. Шахрай повiдомив заявниковi, що термiн дiї його мобiльної сiм-карти завершений. Однак, для продовження строку дiї необхiдно вказати особистi данi, що чоловiк i зробив.

Опiсля, з банкiвського рахунку, який прив'язаний до сiм-карти було списано грошовi кошти.

Полiцейськi вкотре застерiгають громадян бути обачними не довiряти невiдомим особам.

"Полiцiя звертається до громадян з обережнiстю ставитись до незнайомцiв, якi до вас телефонують. Майте на увазi, шахраї вправнi психологи", - наголосили у полiцiї.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka