Зловмисники викрали 15-річну дівчину та пограбували її: їх затримали на Прикарпатті

25.04.2023 17:48   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

Двоє зловмисникiв за добу вчинили кiлька кримiнальних правопорушень у Надвiрнiй. Вiд їх злочинної дiяльностi потерпiли 15-рiчна дiвчина та ще троє пiдлiткiв. Фiгурантам оголосили пiдозру у вчиненнi одразу п’ятьох кримiнальних правопорушень.

До надвiрнянських правоохоронцiв звернулася 15-рiчна мешканка Надвiрної. Дiвчина повiдомила, що двоє невiдомих зловмисникiв незаконно позбавили її волi. Як невдовзi вдалося з’ясувати полiцейським, фiгуранти вчинили одразу кiлька правопорушень.

На Прикарпатті затримали зловмисників, які викрали 15-річну дівчину та  пограбували її | Курс

Спершу, пiд приводом взяття собаки на парування, вони виманили потерпiлу з помешкання. Опiсля, погрожуючи фiзичною розправою, змусили дiвчину впустити їх до квартири, де перебувало ще троє пiдлiткiв, вiком 12 та 13 рокiв. Матiр дiвчини на той момент була на роботi, а батько – на фронтi, iнформують у полiцiї.

Зловмисники вимагали вiддати собаку породи «Пiтбуль». Однак, не знайшовши її в помешканнi, фiгуранти вiдiбрали в неповнолiтнiх мобiльнi телефони «Xiaomi Redmi 9A», «HUAWEI Y6s» та «Redmi Note 11» та банкiвськi карти.

Пiсля цього вони змусили 15-рiчну дiвчину сiсти в автомобiль «Honda», де утримували її проти волi. Дiвчину вiдвезли на околицю Надвiрної, i лише там їй вдалося вийти з транспортного засобу та втекти.

Правоохоронцi одразу розпочали оперативно-розшуковi заходи, спрямованi на встановлення мiсця знаходження зловмисникiв. За лiченi години полiцейськi з’ясували особи фiгурантiв. Ними виявились 27- та 22-рiчнi мешканцi Коломиї. Чоловiки ранiше не судимi. Пiсля скоєння злочинiв вони переховувались, утiм правоохоронцi їх оперативно розшукали в Коломийськiй ТГ. А вiдтак затримали в процесуальному порядку за вчинення кримiнальних правопорушень, передбачених:

  • ч. 4 ст. 189 (Вимагання, що завдало майнової школи в особливо великих розмiрах або вчинене органiзованою групою);
  • ч. 4 ст. 186 (Грабiж, вчинений у великих розмiрах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану);
  • ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волi або викрадення людини);
  • ч. 2 ст. 162 (Порушення недоторканностi житла);
  • ч. 1 ст. 357 (Викрадення, привласнення, вимагання документiв, штампiв, печаток, заволодiння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження) Кримiнального кодексу України.

Невдовзi суд обере пiдозрюваним запобiжний захiд.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs