Сьогодні у франківському університеті нафти і газу обиратимуть нового ректора

25.04.2023 09:44   Джерело: Галка
Опубліковано : Франківський Новинар

В Iвано-Франкiвському нацiональному технiчному унiверситетi нафти i газу 25 квiтня обиратимуть ректора. Вибори запланованi на 25 квiтня.

Серед претендентiв – доктори технiчних наук та вiдомi науковцi IФНТУНГ Олег Витязь, Лiлiана Гораль, Сергiй Куровець, Iгор Рибiцький та Iгор Чудик, пише “Галка” з посиланням на Голос України.

Зустрiч iз виборцями кандидати провели 20 квiтня. Для голосування на виборах ректора потрiбно пред’явити документ, що посвiдчує особу (ID-картку, паспорт, цифровий документ з додатка “Дiя”, водiйське посвiдчення).

До речi, чинний ректор Євстахiй Крижанiвський очолює заклад iз 1993 року (тодi це був Iвано-Франкiвський iнститут нафти i газу). Лауреат Державної премiї України, академiк Нацiональної академiї наук, автор десяткiв винаходiв.

У вівторок у франківському університеті нафти і газу обиратимуть нового ректора

Нинi IФНТУНГ – визнаний центр вищої нафтогазової освiти i науки, який здiйснює пiдготовку фахiвцiв для нафтогазового комплексу та сумiжних галузей України та iнших держав, а також виконує науково-дослiднi та дослiдно-конструкторськi роботи для пiдприємств i установ рiзних галузей економiки України. Тут навчаються понад десять тисяч студентiв, аспiрантiв, докторантiв, курсантiв та учнiв. Здобувають освiту й студенти майже iз сорока країн.

Унiверситет має вiсiм навчально-наукових iнститутiв, науково-дослiдний iнститут нафтогазової енергетики та екологiї, три коледжi та фiзико-технiчний лiцей, кафедру вiйськової пiдготовки, аспiрантуру i докторантуру. У закладi створена потужна навчально-наукова база, працюють ефективнi науковi школи, зростають молодi фахiвцi вищої квалiфiкацiї. 19 його працiвникiв стали лауреатами Державної премiї України в галузi науки i технiки.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Галка