На п’ять років засудили агітаторку з Франківщини за антиукраїнську діяльність

18.04.2023 21:37   Джерело: gk-press
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Пiсля початку повномасштабного нападу 50-рiчна мешканка Калуша писала, що причиною агресiї стала полiтика «русофобiї, ксенофобiї i вiдвертого фашизму», яку проводила Україна.

У Калушi засудили антиукраїнську iнтернет-агiтаторку, яку Служба безпеки затримала в травнi 2022 року, пише “Галицький кореспондент” з посиланням на СБУ в Iвано-Франкiвськiй областi. 

На власнiй сторiнцi в Facebook жiнка переконувала, нiбито цивiльнi авто, якi намагалися евакуюватися з-пiд Києва, розстрiлювали українцi, «Азов» мародерствував у Марiуполi, а Київ, Харкiв та Львiв обстрiлювала українська тероборона.

Виправдовуючи росiйську агресiю нацiональною полiтикою, яку проводить Україна, жiнка пропонувала видавати росiйським загарбникам «головних бандерiвцiв», що, на її думку, мало вберегти решту населення вiд знищення.

Калуський мiськрайонний суд Iвано-Франкiвської областi пiдтвердив висновки досудового розслiдування, яке здiйснювали слiдчi СБУ за ч. 3 ст. 436-2 КК України.

За виготовлення та поширення дописiв, що мiстять виправдовування та визнання правомiрною збройної агресiї Росiйської Федерацiї проти України фiгурантку засуджено до позбавлення волi на термiн 5 рокiв 6 мiсяцiв без конфiскацiї майна.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: gk-press