Вчителі фанківщини обов'язково проходитимуть курс з психологічної підтримки

12.04.2023 21:38   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

Вiдтепер щонайменше 10% вiд кiлькостi годин, передбачених на пiдвищення квалiфiкацiї вчителiв, обов’язково мають спрямовуватися на вдосконалення знань i навичок щодо надання психологiчної пiдтримки учням.

Вiдповiдний закон ухвалено Верховною Радою 11 квiтня.
Метою закону є впровадження обов’язкового пiдвищення квалiфiкацiї педагогiчних працiвникiв у напрямку надання психологiчної пiдтримки шляхом перерозподiлу кiлькостi годин, передбачених для пiдвищення квалiфiкацiї, пише Освiта.ua.

Очiкується, що реалiзацiя нововведення матиме позитивний вплив на стан психiчного здоров’я дiтей пiд час воєнного стану та у пiслявоєнний перiод.

Також планується, що це дозволить пiдвищити компетентнiсть педагогiчних працiвникiв у частинi надання психологiчної пiдтримки учням, сприятиме ранньому виявленню ознак психологiчної травми та iнших психологiчних станiв, попередженню появи посттравматичного стресового розладу, тривожних розладiв та депресiй, попередженню девiантної поведiнки та профiлактицi суїциду серед дiтей, що пережили психотравмуючi подiї.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs