Гинуть молоді захисники: на війні Франківщина втратила ще чотирьох захисників

09.04.2023 00:26   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

В Iвано-Франкiвськiй територiальнiй громадi загинули понад двi сотнi бiйцiв та бiйчинь, якi захищали Україну вiд росiйського окупанта з 2014 року.

Про це повiдомив мiський голова Руслан Марцiнкiв, передає Фiртка.

«Наша громада i далi втрачає iванофранкiвцiв. 

У четвер, 6 квiтня, ми поховали i провели в останню дорогу полеглого у бою захисника Володимира Марцiнко. Поховали Героя на Алеї Героїв мiського кладовища у Чукалiвцi.

На жаль,  тепер (7 квiтня —ред.) отримали ще три повiдомлення про чотирьох наших хлопцiв, якi загинули у московсько-українськiй вiйнi.

Про похорони повiдомлятиму на своїй сторiнцi: коли будуть вiдправи, панахида.

На жаль, втрачаємо найкращих. Але, незважаючи нi на що, вiримо в силу молитви», — подiлився Марцiнкiв.

Нагадаємо, щоб вшанувати пам’ять загиблих, героям та героїням вiдкривають анотацiйнi дошки. Зокрема, найчастiше такi дошки ставлять у школах, оскiльки це своєю чергою виховує та нагадує дiтям їхню iсторiю.

«Вкрай важливо увiковiчити пам’ять про героїв також за допомогою таких дощок, у книжках, вiдкритих уроках та вiдповiдних матерiалах.

Звiсно, нам хотiлось би, щоб цих дощок не було, щоб всi повернулися живi та здоровi. Але маємо увiковiчнити цю пам’ять для громади, насамперед. Для рiдних є могила.

Тому ми цю роботу здiйснюємо. Вона непроста, але дуже важлива», — пояснив мер.

Висловлюємо щирi спiвчуття сiм’ї, родичам, близьким та друзям з приводу непоправної втрати. Свiтла пам'ять Героям України!

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka