Фільм "Памфір" отримав нагороду Міжнародного кінофестивалю у Клівленді

07.04.2023 10:47   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

Стрiчка “Памфiр” Дмитра Сухолиткого-Собчука увiйшла до числа переможцiв 47-го Мiжнародного кiнофестивалю у Клiвлендi.

Картина отримала нагороду в категорiї «Фiльми з Центральної та Схiдної Європи» i грошову винагороду $10,000, iнформує Держкiно.

Подiї фiльму “Памфiр” розгортаються у захiдних областях України напередоднi традицiйного карнавалу Маланка.

Головний герой Леонiд на прiзвисько Памфiр, контрабандист у минулому, обрав чесне життя та роботу заробiтчанина у Європi. Пiсля тривалої вiдсутностi Памфiр повертається додому, щоб возз’єднатися з сiм’єю. Безумовна любов сiм’ї має побiчну дiю i змушує головного героя звернути на ризикований шлях з незворотними наслiдками.

Фiльм профiнансувало Державне агентство України з питань кiно, Український культурний фонд, Польський iнститут кiно та французький CNC. Також фiльм пiдтримали найвiдомiшi європейськi фонди Visions Sud Est, Göteborg Film Fund, Hubert Bals Fund та Чернiвецька обласна державна адмiнiстрацiя. Промоцiя фiльму здiйснюється за пiдтримки Українського Iнституту, German Films та Goteborg Film Fund.

Йо, Памфір! Йти в кіно, чи не йти?

Cleveland International Film Festival (CIFF) — заснований у 1977 роцi, щорiчний кiнофестиваль у Клiвлендi, штат Огайо. Фестиваль представляє найновiшi та найкращi фiльми з усього свiту, аби популяризувати художнє та культурно значуще кiномистецтво.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs