Врятував пораненого товариша: нагородили орденом Командира роти 102 бригади

03.04.2023 10:24   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Орденом Богдана Хмельницького III ступеня нагородив Президент України вiйськовослужбовця 78-го батальйону 102 бригади ТРО Iвано-Франкiвщини, командира роти – капiтана Сергiя Лєснiкова.

“Сергiй виконував розвiдку позицiй ворога далеко за межами переднього краю нашої оборони на Запорiзькому напрямку разом зi своїм побратимом Брокером. Вони були атакованi ворожим дроном i обоє пораненi. Незважаючи на поранення у ногу, Сергiй надав першу допомогу товаришу i евакуював його до медичного пункту, не залишив помирати у полi”, – розповiли на сторiнцi бригади у фейсбуцi.

Сергiй Лєснiков – випускник Нацiонального авiацiйного унiверситету, який закiнчив у 2015 р., пiсля чого вiдслужив за контрактом 5 рокiв у ЗСУ, пройшовши шлях вiд командира взводу до командира роти. Пiсля закiнчення контракту звiльнився, але коли почалася вiйна – вiдразу став до лав Збройних сил України захищати свою державу. Крiм того, Сергiй – виходець зi скаутської органiзацiї “Пласт”.

null
Фото з мережі Інтернет

Зараз вiн та Брокер у лiкувальному закладi, одужують пiсля поранень.

Ранiше вiдбулося нагородження вiйськовослужбовцiв, котрi вiдзначились зразковою службою та поведiнкою, нагрудним знаком бригади. Нагрудний знак був розроблений нещодавно командуванням бригади i ним у подальшому будуть нагороджуватися вiйськовослужбовцi усiх пiдроздiлiв та пiдлеглих частин.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs