Вилучили 80 кг редиски з перевищеними рівнями вмісту нітратів

02.04.2023 12:36   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


На франкiвському ринку за мiсяць забракували три партiї редиски. У раннiх овочах виявили перевищений вмiст нiтратiв. З торгових прилавкiв, каже лiкар ветеринарної медицини Василь Цапар, вилучили близько 80 кiлограмiв коренеплодiв.

Краща ситуацiя з капустою, помiдорами, огiрками та зеленню. Рiвень небезпечних речовин у них, каже фахiвець, в межах норми. Тож вони цiлком безпечнi для споживання, проте в помiрних кiлькостях, iнформує 402 Канал.

“Це рання продукцiя, з нею треба обережно, – говорить Василь Цапар, – купляти i споживати слiд у невеликих кiлькостях. Раннi огiрки i помiдори вирощуються в нашiй областi. Ми робили аналiз огiркiв з Брошнiв-Осади, вмiст нiтратiв не був перевищений, але доходив до верньої межi норми. Вибраковувань огiркiв не було”.

За словами ветлiкаря, на ринок раннi овочi везуть також з Одеси та Закарпаття, а ще з Туреччини.

Продавчиня Олександра зазначає, що кожну партiю овочiв, якi приймає до продажу, перевiряє в лабораторiї на ринку. Бiльшiсть приходить iз сертифiкатом якостi.

“Перець, помiдор черi, малий огiрок – це все йде з Туреччини. Товари перевiряються, приходять зi сертифiкатами якостi. Так само продукти з Iспанiї”, – зазначає продавчиня.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs