Чим можна замінити м'ясо під час посту

02.04.2023 12:18   Джерело: IfNewsfirtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Пiд час посту покладено утриматися вiд м’яса, яєць, молочних продуктiв, риби. Але органiзм людини потребує бiлки, жири.

Журналiстка Фiртки поспiлкувалась з подружжям, яке вперше в життi вирiшило дотримуватись Великого посту та дiзналась, з якими викликами довелось зiткнутись молодiй сiм’ї.

Подружжя Павла та Христини з Коломиї у 2023 роцi вирiшило дотримуватись Великого посту.

Разом з тим, поки жiнка дотримується всiх канонiв та не вживає їжу, яка не дозволена пiд час посту, чоловiк обмежив себе у вживаннi м’яса, алкоголю та цигарок.

Кажуть, що дiйшли до такого рiшення одностайно, бо вирiшили, що пiсля зими їхньому органiзму необхiдне перезавантаження, адже на фонi стресу пара багато переїдала та зловживала спиртними напоями.

Павло додає, вiдчуває слабкiсть в органiзмi через вiдсутнiсть м'яса, адже звик його вживати щоденно. Окрiм риби, чоловiк не знає, як та чим його замiнити.

Як тримати пiст без шкоди для свого здоров’я журналiстцi  розповiла дiєтологиня Тетяна Чевалюк.

За її словами, пiд час посту людина не вживає бiлковi продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочнi продукти. Залишаються лише крупи, бобовi, горiхи, фрукти та овочi.

Тобто основу меню будуть складати жири, вуглеводи та клiтковина. Якщо людина  виключає лише м’ясо, то їй легше скласти повноцiнне меню, а натомiсть тiй, яка тримає строгий пiст, необхiдно бути бiльш уважним i вiдповiдальними.

Адже, твариннi продукти – найбiльшi постачальники бiлкiв, тому необхiдно контролювати процес надходження цього елементу з iнших харчiв i в той самий час не зловживати вуглеводами.

«Чоловiк виключив лише м'ясо, але попри те вiн споживає рибу, яйця та молочнi продукти. Тобто, пiд час посту для нього лише дещо звузився лише перелiк страв.  Для того, щоб отримати потрiбну кiлькiсть тваринного бiлка, йому необхiдно їсти двiчi на день їжу, яка його мiстить в собi.

Наприклад, на вечерю шматок риби, приготований в будь-якому виглядi крiм смаженого, а на снiданок домашнiй сир з фруктами або овочами. Пообiдати в цей день можна крупами чи бобовими. Цi продукти мiстять в собi необхiдну кiлькiсть цього елементу, i голоду не виникатиме».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNewsfirtka