У Криворівні презентували фільм Любомира Левицького про рятувальну операцію дронами на війні

29.03.2023 17:28   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

У прикарпатському селi Криворiвня, що на Верховинщинi, вiдбулась прем’єра фiльму «Йди за мною» режисера Любомира Левицького про безпрецедентну вiйськову, рятувальну операцiю дронами, яку провели українськi вiйськовi 93-ї бригади «Холодний Яр» пiд час жорстоких боїв пiд Iзюмом влiтку 2022.

Фiльм засновано на реальних кадрах, знятих дронами пiд час рятувальної операцiї ЗСУ.

В Україні з'явився документальний фільм про рятувальну операцію, яку  проводили дронами

В картинi знялися реальнi учасники подiй – врятованi люди погодилися взяти участь та пережити той жах знову, щоби весь свiт дiзнався про неймовiрний подвиг ЗСУ та у такий спосiб подякувати їм за життя.

Кадри, знятi дронами пiд час операцiї, Любомиру передали вiйськовi 93-ї бригади «Холодний Яр». Тридцять хвилин такої напруги закарбуються в пам’ятi на все життя. Режисеровi вдалось поєднати документалiстику з неймовiрно цiкавим художнiм пiдходом до розповiдi цiєї iсторiї.

Враженнями вiд перегляду фiльму подiлився парох Криворiвнi отець Iван Рибарук:

“В недiлю, 26 березня, вiдбулись презентацiя та перегляд фiльму «Йди за мною» кiнорежисера Любомира Левицького – уродженця Верховини, нашого гуцула. Переглядаючи документальну стрiчку «Йди за мною», ми знову зустрiчаємось iз реальнiстю нашого життя, нашої України у вiйнi та боротьбi. Сильний та мотивуючий фiльм. Зараз як нiколи ми потребуємо якнабiльше таких ресурсних джерел, що тримають нас у дусi перемоги i внутрiшньої сили”.

Переглянути фiльм «Йди за мною» треба, акцентував отець Рибарук.

Ранiше кiнорежисер Любомир Левицький виклав фiльм «Йди за мною» (Follow Me) на YouTube. Хронометраж стрiчки – 30 хвилин. Режисер поєднав документалiстику з художнiми вiзуальними рiшеннями.

«З початку повномасштабного вторгнення є багато рiзних виняткових iсторiй про роботу дронiв, про якi менi було б цiкаво вiдзняти цiлий серiал. Це те, що сьогоднi може бути цiкаво свiтовiй аудиторiї, тому що здебiльшого кожний випадок унiкальний i приголомшливий, такого ще нiхто не бачив. Цi iсторiї є героїчними, вони демонструють високий рiвень професiоналiзму малої авiацiї в Українi. Це дуже класний формат, тому ми з радiстю погодимося продовжити, якщо отримаємо зацiкавленiсть того ж Netflix», – коментує фiльм Любомир Левицький.

У Криворівні презентували фільм Любомира Левицького про рятувальну операцію дронами на війні 1

Любомир Левицький — український кiнорежисер, сценарист, продюсер та клiпмейкер. Режисер першого українського трилера “Штольня” та української версiї мультфiльму “Теркель i Халепа”. 

Любомир Левицький народився у Верховинi на Франкiвщинi. пiсля закiнчення Верховинської школи здобував освiту iсторика-археолога в Чернiвецькому унiверситетi. На другому курсi унiверситету взяв академвiдпустку та поїхав до Парижа, Францiя, а потiм до Нiмеччини, де протягом деякого часу,працював i навчався в кiношколi. Саме в Нiмеччинi вiн почав писати першi сценарiї.

Фiльм “Йди за мною” – його дебют у документальному кiно.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs