Жителі Івано-Франківська визволяли церкву від московського ярма

28.03.2023 21:56   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Сьогоднi у франкiвському храмi на вулицi Довженка, 2 вiдбулося перше богослужiння Православної церкви України. Йому передував годинний пiкет iз бурхливими дискусiями.

Бiля церкви зiбралися сотнi вiрян ПЦУ, прийшли представники мiської влади, правоохоронцi забезпечують громадський порядок. Прихожани УПЦ МП намагаються не допустити священникiв i вiрян ПЦУ до церкви.

“Звiльнення церкви” анонсував у соцмережах радник мiського голови Назарiй Кiшак. Мiський голова  Руслан Марцiнкiв вчора повiдомив, що пiдтримує цю iнiцiативу.

“Пiдтримую, щоб нарештi Православна церква України на вулицi Довженка молилась у своєму храмi – так, як громада вирiшила. Тому дуже важливе питання, воно також наближує нашу перемогу», – повiдомив вчора Марцiнкiв.

Сотні франківців зібралися звільняти храм на Довженка від московського патріархату. ПЦУ провела перше богослужіння 1

Як передає журналiстка з мiсця подiї, наразi служителi та прихожани московського патрiархату не допускають представникiв ПЦУ до храму, заблокувавши сходи i дверi.

Деякi прихильники московського патрiархату закривають обличчя.

Сотні франківців зібралися звільняти храм на Довженка від московського патріархату. ПЦУ провела перше богослужіння 2

Священники ПЦУ запропонували священнику з УПЦ МП вiдкрити храм i почати Службу спiльно. Люди скандують “Геть московського попа!”. Журналiсти повiдомляють, що у примiщеннi церкви хтось пустив сльозогiнний газ з балончика. Попри це у церквi священники ПЦУ таки почали богослужiння. Служба праввиться за мир в Українi.

Сотні франківців зібралися звільняти храм на Довженка від московського патріархату. ПЦУ провела перше богослужіння 3

Сотні франківців зібралися звільняти храм на Довженка від московського патріархату. ПЦУ провела перше богослужіння 4

Двом жiнкам стало погано, одну з них забрала «швидка». Можливо, ковтнула газу, прокоментували представники Полiцiї дiалогу.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs