На Прикарпатті на шість років ув'язнили прихильника росії та конфіскували майно

27.03.2023 00:24   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


На Прикарпаттi суд оголосив вирок обвинуваченому у колаборацiйнiй дiяльностi.

Про це повiдомила пресслужба Коломийського мiськрайонного суду,  передає Фiртка.

Як йдеться у повiдомленнi, 15 березня 2023 року Коломийський мiськрайонний суд оголосив обвинувальний вирок стосовно 22-рiчного чоловiка.

Чоловiка обвинувачували у вчиненнi кримiнальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 109, ч. 5 ст. 111-1, ч. 2 ст. 435-1, ч. 3 ст. 436-2 КК України.

Зокрема, йдеться про:

  • розповсюдження матерiалiв iз закликами до насильницького захоплення державної влади, також публiчнi заклики до проведення незаконного референдуму на тимчасово окупованiй територiї,
  • розповсюдження матерiалiв, якi мiстять образу честi i гiдностi вiйськовослужбовцiв, якi здiйснюють заходи iз забезпечення нацiональної безпеки i оборони, вiдсiчi i стримування збройної аргесiї Росiйської Федерацiї,
  • розповсюдження матерiалiв, у яких мiститься виправдовування, визнання правомiрною, заперечення збройної агресiї Росiйської Федерацiї проти України, розпочатої у 2014 роцi, глорифiкацiї її учасникiв, у тому числi шляхом представлення збройної агресiї Росiйської Федерацiї проти України як внутрiшньогромадянського конфлiкту, повторно).

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka