Планують створити 1200 робочих місць в індустріальному парку Калуша

26.03.2023 09:37   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


В Iвано-Франкiвськiй облдержадмiнiстрацiї провели робочу зустрiч iз iнiцiаторами створення Калуського iндустрiального парку, представниками ТОВ «Ч.А.С.». Засновник парку Анатолiй Чумичкiн презентував проєкти, якi планують реалiзувати до 2030 року.

На найближчi два роки запланована реконструкцiя адмiнiстративної будiвлi та фасадної частини комплексу, а в подальшому – будiвництво сучасних корпусiв 5 та 6 черги, повний розвиток iндустрiального парку – виробничо-складськi комплекси площею 70 620 м кв. На територiї iндустрiального парку планується створити майже 1200 робочих мiсць. Про це повiдомила керiвниця областi Свiтлана Онищук.

null
Фото з мережі Інтернет

“Ми в свою чергу засвiдчили свою пiдтримку у реалiзацiї цього надзвичайно важливого для областi проєкту та всiляко допомагатимемо у пошуку потенцiйних iнвесторiв для реалiзацiї iнвестицiйних проєктiв”, – зазначила Онищук.

Пiд час розмови говорили про проєкт «GEIPP Ukraine», який реалiзується в Українi Органiзацiєю об‘єднаних нацiй з промислового розвитку. Власне Калуський iндустрiальний парк «Калуш iндастрiал ХАБ» обраний Органiзацiєю об‘єднаних нацiй з промислового розвитку (UNIDO) для надання Мiжнародної технiчної допомоги у трансформацiї його в екоiндустрiальний парк.

В Українi лише п‘ять з 55 iндустрiальних паркiв можуть бути трансформованi в екоiндустрiальнi. У 2022 роцi додали й Калуський.

За словами Онищук, на Iвано-Франкiвщину переїхали понад 70 пiдприємств iз рiзних областей нашої держави, а третя частина з них розмiстилась у Калушi.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs