За день спіймали двох водіїв-порушників на блокпостах на Прикарпатті - в них виявили наркотики та зброю

25.03.2023 18:42   Джерело: galka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Одразу двох керманичiв-порушникiв виявили прикарпатськi полiцiянти у Долинi та Рогатинi. Холодну зброю та забороненi речовини правоохоронцi вилучили на блокпостах.

Як повiдомляють в обласнiй полiцiї, 23 березня пiд час несення служби на блокпостi у Долинi, правоохоронцi зупинили для перевiрки легковик ВАЗ. Поведiнка чоловiка, який перебував за кермом, видалася правоохоронцям пiдозрiлою. Пiд час вiзуального огляду транспортного засобу, полiцiянти виявили зiп-пакет з порошкоподiбною речовиною, зовнi схожою на психотропну, пише “Галка“.

Жодних пояснень щодо походження заборонених речовин 37-рiчний мiсцевий мешканець не надав.

За вказаним фактом слiдчi вiдкрили кримiнальне провадження за ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберiгання, перевезення чи пересилання наркотичних засобiв, психотропних речовин або їх аналогiв без мети збуту) Кримiнального кодексу України.

Цього ж дня, у Рогатинi спiвробiтники полiцiї зупинили автомобiль «Audi» для перевiрки. За кермом легковика перебував 35-рiчний мешканець Вiнницької областi. При спiлкуваннi з iнспекторами водiй помiтно нервував, надалi виявилось не дарма. Пiд час перевiрки автомобiля полiцiянти виявили предмет схожий на холодну зброю. Документiв на носiння чи зберiгання зброї вiн не надав, а також не змiг пояснити її походження.

Окрiм того, чоловiк керував автiвкою напiдпитку. За нетверезу їзду iнспектори склали на керманича адмiнiстративний протокол за ст. 130 КУпАП.

У 42-рiчного пасажира iнспектори вилучили пакет з наркотичною речовиною.

Слiдчi територiального пiдроздiлу розпочали досудове розслiдування за ознаками кримiнальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 263 (Незаконне поводження зi зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберiгання, перевезення чи пересилання наркотичних засобiв, психотропних речовин або їх аналогiв без мети збуту) Кримiнального кодексу України.

В обох випадках речовi докази вилучили та направили на експертне дослiдження.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: galka