Через паліїв трави на Прикарпатті за добу вигоріло вісім гектарів землі

25.03.2023 12:42   Джерело: galka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Протягом доби рятувальники 16 разiв виїжджали лiквiдовувати пожежi сухої трави на вiдкритих територiях у багатьох районах областi. Вигорiло 8 га української землi.

Головне Управлiння ДСНС в областi звертається до громадян — не спалюйте суху траву та смiття!

Загоряння сухої рослинностi, виникає через порушення громадянами правил пожежної безпеки пiд час проведення сiльськогосподарських робiт на власних присадибних дiлянках.

Також рятувальники нагадують про адмiнiстративну та кримiнальну вiдповiдальнiсть за порушення вимог законодавства, iнформує “Галка” з посиланням на головне управлiння ДСНС в Iвано-Франкiвськiй областi.

Варто пам’ятати, що пiд час незаконного спалювання сухої трави, у вiтряну погоду площа пожежi дуже швидко збiльшується, набираючи великих масштабiв, внаслiдок чого вогонь може перекинутись на будiвлi.

“Не спалюйте рiдну землю, господарюючи методами, що шкодять екосистемi, вбивають тварин, живу природу та призводять до загибелi людей”, – просять рятувальники.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: galka