Організатору "п’яних" вечірок Андрію Ярині оголосили підозру у зґвалтуванні

22.03.2023 22:01   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

За процесуального керiвництва ювенальних прокурорiв Київської обласної прокуратури органiзатору та третьому учаснику так званих блогерських вечiрок повiдомлено про пiдозру за фактами вчинення насильницьких дiй сексуального характеру без добровiльної згоди потерпiлої особи (ч. 3 ст. 153 КК України), повiдомили в Офiсi Генпрокурора.

Нагадаємо, 31 сiчня в соцмережах почали ширитися вiдео з вечiрок блогерiв, якi споювали неповнолiтнiх дiвчат та “накачували” їх “ксанаксом”. Дiвчат у безпорадному станi знiмали на вiдео та знущалися над ними.

“Група молодих людей створювала контент сексуально-насильницького характеру за участi жiнок. Вони розпивали з ними спиртнi напої, пiсля чого здiйснювали вульгарнi дiї, знiмаючи все це на власнi мобiльнi телефони”, – повiдомляють в Офiсi Генпрокурора.

Органiзатор вечiрок – Андрiй Ярина. Спiворганiзатор – Ярослав Домбровський. Ранiше вони жили в Iвано-Франкiвську.

“За даними слiдства, на однiй iз таких «вечiрок» пiдозрюванi використали безпорадний стан дiвчини, з якою разом вживали спиртнi напої. Вони вчинили стосовно неї насильницькi дiї сексуального характеру, знявши все на мобiльний телефон”, – йдеться в повiдомленнi.

У той же день вiдзнятий матерiал вони розмiстили у соцiальнiй мережi.

“Вiдео за участi жiнок викладали у телеграм-канал i соцiальнi мережi, залишаючи принизливi дописи та коментарi. Ранiше органiзатору та другому учаснику цих зустрiчей повiдомлено про пiдозру у виготовленнi, зберiганнi i розповсюдженнi зображень порнографiчного характеру (ч. 3 ст. 301 КК України)”, – зазначається в повiдомленнi.

Також встановлено, що в iнший день блогер, ранiше пiдозрюваний у виготовленнi, зберiганнi та розповсюдженнi зображень порнографiчного характеру, вмовив неповнолiтню взяти участь у стрiмi «блогерської вечiрки». Дочекавшись, коли дiвчина перебуватиме у станi алкогольного сп’янiння, вiн здiйснив насильницькi дiї сексуального характеру щодо неповнолiтньої без її згоди.

null
Фото з мережі Інтернет

Наразi за клопотанням прокуратури вони перебувають пiд вартою. До суду скеровано клопотання про обрання запобiжного заходу третьому пiдозрюваному.

Нагадаємо, 3 лютого суд вiдправив у СIЗО органiзаторiв “п’яних” вечiрок у Києвi Андрiя Ярину та Ярослава Домбровського.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs