Помер видатний піаніст і композитор з Коломиї Олександр Козаренко

22.03.2023 09:23   Джерело: galka
Опубліковано : Франківський Новинар

Зранку 21 березня, у вiцi 59 рокiв, вiдiйшов у вiчнiсть видатний пiанiст i композитор Олександр Козаренко.

Помер видатний піаніст і композитор з Коломиї Олександр Козаренко

Трагiчною звiсткою подiлився експерт Українського культурного фонду, диригент симфонiчного оркестру, керiвник музичної частини Iвано-Франкiвської фiлармонiї iменi Iри Маланюк Роман Дзундза.

“Сьогоднi зранку помер Олександр Козаренко… Царство небесне… Вiчная пам’ять…”, – пише Дзундза.

Прощання з Олександром Козаренком вiдбудеться в м.Коломия в Катедральному Соборi Преображення Господнього ПЦУ, вул. Гетьмана Iвана Мазепи, 56А.

Чин похорону:

Олександра Володимировича привезуть до Собору 22 березня о 11:30;

Парастас вiдбудеться 22-го березня о 18:00;

Поховання в четвер, 23-го березня, о 13:00.

Ранiше Дзундза, посилаючись на слова сестри Олександра Козаренка, повiдомляв, що митець хворiв на коронавiрус. Стан був стабiльно важкий – лежав пiд ШВЛ.

“Ковiдом вiн заразився в лiкарнi, лiкуючись вiд запалення. Стан погiршувався до неконтрольованого, лiкар вiдмовлялась лiкувати антибiотиками, було запущене запалення, тому термiново перевезли до реанiмацiї iнфекцiйної лiкарнi в Iвано-Франкiвськ”, – писав Дзундза.

Довiдково.Олександр Козаренко народився 24 серпня 1963 року у Коломиї. Закiнчив Львiвське музичне училище та Київську консерваторiю по класу фортепiано. З 1992 року викладав у Львiвськiй музичнiй академiї, був завiдувачем кафедрою фiлософiї мистецтв.

Писав музику у жанрах симфонiчної, оперної, балетної, хорової, камерно-iнструментальної, вокальної та театральної музики. Твори Козаренка увiйшли до репертуару провiдних українських колективiв (“Київська камерата”, Київський саксофонний квартет, “Вiртуози Львова”), виконувалися в Українi та  багатьох країнах свiту.

Вiн є автором музики до понад пiв сотнi вистав.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: galka