Рекордну суму, понад понад 3,5 млн грн для ЗСУ, зібрали на благодійному аукціоні у Франківську

19.03.2023 12:39   Джерело: galka
Опубліковано : Франківський Новинар

17 березня в Iвано-Франкiвську вiдбувся другий благодiйний аукцiон на пiдтримку прикарпатських воїнiв, до якого активно готувалися впродовж останнiх кiлькох тижнiв.

Про це повiдомили на сторiнцi голови Iвано-Франкiвської ОВА Свiтлани Онищук, iнформує “Галка”.

На аукцiонi за експонованi лоти було вторговано 3 543 000 гривень. Проте остаточну суму зi збору коштiв оголосять пiзнiше, адже на рахунки надходили пожертви вiд тих людей, котрi хотiли долучитися, однак через певнi обставини не змогли взяти участь у заходi.

“Загалом було представлено 51 унiкальний лот. Кожен зi своєю неповторною iсторiєю, «душею». Нас пiдтримали i народнi депутати, i вiдомi особистостi, а також всi небайдужi”, – йдеться у дописi.

Важливим було те, що на аукцiонi були родини загиблих Героїв, якi також долучилися, вiддавши цiннi речi. Мама загиблого на Майданi Романа Гурика вiддала його срiбний значок “Революцiя Гiдностi”. Його придбали за 45 000 гривень та повернули родинi.

Також був представлений декоративний альбом – ручна робота виконана Дмитром Дуткою – випускником Вищого художнього професiйного училища №3. 23-рiчний Дмитро загинув 9 сiчня 2023 року поблизу села Григорiвка Донецької областi. Цей лот продано за 20 000 гривень. Меценат, який придбав альбом, також передав його родинi загиблого Героя.

Найдорожчий лот було реалiзовано за 880 000 гривень. Це картина “Таїнство” українського живописця Михайла Кузiва. Його надали представники Бiзнес Асоцiацiї Iвано-Франкiвська.

Також було представлено i дизайнерськi речi. Зокрема, вишиту сорочку та хустку вiдомої дизайнерки Любовi Чернiкової було придбано за 15 000 гривень.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: galka