Прикарпатський наркоділок розповсюджував наркотики через телеграм

14.03.2023 10:39   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

30-рiчний мешканець Калуша налагодив канал постачання та збуту наркотикiв на територiї району. Забороненi речовини фiгурант отримував через поштовi сервiси.

Про це пише Фiртка з посиланням на полiцiю в областi.

А збував наркотовар через створений Телеграм-канал та шляхом закладок. Пiдозрюваному вже обрали запобiжний захiд.

Спiвробiтники Калуської полiцiї впродовж пiв року документували злочинну дiяльнiсть фiгуранта, проводили комплекс заходiв та збирали необхiдну доказову базу. В ходi слiдства встановлено, що ранiше судимий за аналогiчнi злочини фiгурант створив та адмiнiстрував Телеграм-канал.

Через мережу вiн продавав наркотичнi засоби i психотропнi речовини, а також збував «товар» шляхом закладок.

Розрахунок за незаконнi послуги вiн отримував на банкiвську картку. Наркоторговця затримали пiд час розкладки наркотичних закладок.

Пiд час обшуку в помешканнi «дiлка» оперативники виявили та вилучили: грошi, наркотики та психотропи, пристрiй для вживання наркотичних засобiв та ряд iнших речових доказiв.

Все вилучене скерували на проведення вiдповiдних експертних дослiджень.

Правопорушника слiдчi затримали в порядку ст. 208 Кримiнального процесуального кодексу України. Йому вже повiдомлено про пiдозру за ч. 1 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберiгання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобiв, психотропних речовин або їх аналогiв) Кримiнального кодексу України. Суд обрав пiдозрюваному запобiжний захiд у виглядi тримання пiд вартою.

Санкцiя статi передбачає покарання у виглядi позбавлення волi, строком до 8 рокiв.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka