Віддали шахраям понад 160 тисяч гривень: правоохоронці продовжують документувати факти шахрайських афер

13.03.2023 14:10   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

Понад 160 тисяч гривень втратили прикарпатцi, довiряючи невiдомим в iнтернетi та пересилаючи грошi на їхнi рахунки. Правоохоронцi продовжують документувати факти шахрайських афер.

На гачок шахраїв попалась 48-рiчна коломиянка. До жiнки зателефонував нiбито працiвник банку. Аби буцiмто убезпечити її вiд шахрайських дiй i врятувати грошi, вказав картку, на яку потерпiлiй необхiдно було скинути майже 83 тисячi гривень. Що жiнка i зробила, повiдомили у полiцiї Iвано-Франкiвщини.

А мешканець Отинiйської територiальної громади через мережу хотiв придбати автомобiль. Оголошення про продаж транспортного засобу знайшов на одному iз сайтiв продажу. Поспiлкувавшись з продавцем, потерпiлий переслав завдаток за автiвку – майже 81 000 гривень на банкiвську карту. Та пiсля цього шахрай перестав виходити на зв’язок. Звiсно, жодного автомобiля заявник так i не отримав.

Для того щоб не втрапити у пастки шахраїв, варто пiд час здiйснення операцiй в iнтернетi дотримуватись таких правил:

  • У разi телефонного дзвiнка вiд шахраїв негайно припинити розмову i зателефонувати на «102».
  • Не вказувати власнi персональнi данi на неперевiрених сайтах.
  • Нiкому не повiдомляти термiн дiї банкiвської карти та CVV-код.
  • У разi отримання спiрних листiв чи повiдомлень не здiйснювати нiяких оплат до встановлення обставин ситуацiї, що виникла.
  • Не робити передоплат у неперевiрених iнтернет-магазинах.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs