Група прикарпатських лісників незаконно рубала дерева у нацпарку "Гуцульщина"

10.03.2023 21:36   Джерело: Галка
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Працiвники ДБР викрили органiзовану злочинну групу з посадовцiв лiсової галузi Прикарпаття, яка незаконно рубала лiс на територiї Косiвського природоохоронного науково-дослiдного вiддiлення Нацiонального природного парку «Гуцульщина» загальнодержавного значення.

До складу групи входило 5 працiвникiв Державного пiдприємства «Кутське лiсове господарство»: колишнiй та чинний директори, головний лiсничий, начальник вiддiлу лiсового господарства та iнженер з охорони та захисту лiсу, iнформує “Галка” з посиланням на Державне Бюро Розслiдувань.

Впродовж тривалого часу посадовцi незаконно, без жодних дозволiв та погоджень видавали документи для проведення вибiркових санiтарних рубок на територiї парку, котрий вже понад 20 рокiв не входить до складу «Кутського лiсового господарства». Далi деревину продавали населенню, а грошi привласнювали.

На територiї парку було зрубано понад 500 дерев: ялицi, бука, осики, грабу та ясену. Збитки державi оцiненi у 2,2 млн грн.

Додатково дослiджуються iншi факти видачi членами злочинної групи незаконних документiв на рубки у природному парку. За попереднiми даними збитки вiд функцiонування цiєї схеми складають десятки мiльйонiв гривень.

П’ятьом учасникам групи вже повiдомлено про пiдозру в незаконнiй рубцi та збутi лiсу, а також у зловживаннi службовим становищем (ч. 2, 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 246 КК України).

Санкцiя статтi передбачає покарання у виглядi позбавлення волi на строк до 7 рокiв.

Пiд час обшукiв за мiсцем проживання учасникiв злочинної групи виявлено документи, що свiдчать про iмовiрне вчинення iнших службових злочинiв, якi буде дослiджено в ходi розслiдування.

Вирiшується питання про вiдсторонення службових осiб вiд виконання обов’язкiв та обрання їм запобiжних заходiв.

Для вiдшкодування завданих збиткiв пiдготовлено клопотання про арешт майна пiдозрюваних.

Процесуальне керiвництво здiйснює Iвано-Франкiвська обласна прокуратура.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Галка