Хірурги зі США приїдуть оперувати військових до Франківська

09.03.2023 09:28   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

З 26 по 31 березня на базi обласної клiнiчної лiкарнi команда американських лiкарiв оперуватиме українських вiйськових. Це вже другий вiзит хiрургiв США до Iвано-Франкiвська в рамках гуманiтарної мiсiї з допомоги постраждалим пiд час бойових дiй, iнформує пресслужба Iвано-Франкiвської ОКЛ.

За словами органiзаторки проєкту, отоларингологинi Наталiї Комашко, пiдготовка до приїзду мiсiї FACE THE FUTURЕ розпочалася буквально одразу ж по завершеннi попереднього проєкту й на сьогоднi понад сотня вiйськових з важкими травмами голови та шиї очiкують на таку ж допомогу.

«Вчимося i вдосконалюємо свої фаховi вмiння, щоби нашi захисники отримали якiсне лiкування, – каже Наталя Комашко. – Запрошуємо лiкарiв, медсестер i медбратiв взяти участь у проєктi, щоби полiпшити навички для роботи з цивiльними та вiйськовими, якi постраждали вiд вiйни».

Партнерами та спiворганiзаторами проєкту є FACE THE FUTURE Foundation, органiзацiя «Українська асоцiацiя ендоскопiчної хiрургiї голови та шиї», благодiйний проєкт Still Strong та громадська органiзацiя Razom for Ukraine.

Упродовж чотирьох днiв паралельно з онлайн-трансляцiєю всiх реконструктивних операцiй проходитимуть вебiнари та майстер-класи. Також 26 березня вiдбудеться мiжнародний симпозiум: «Реконструктивна хiрургiя вiйськових травм голови та шиї», а 27 березня – мiжнародна конференцiя для медсестер «Особливостi ведення вiйськових травм та пацiєнтiв з посттравматичними розладами».

Реєстрацiя на подiї стартує вже за кiлька днiв на сторiнцi Still Strong та «Української асоцiацiї ендоскопiчної хiрургiї голови та шиї».

Нагадаємо, у вереснi в Iвано-Франкiвськiй обласнiй клiнiчнiй лiкарнi хiрурги зi США разом з українськими колегами провели 31 операцiю для порятунку воїнiв та людей, якi постраждали пiд час вiйни.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs