Прикарпатські тероборонівці показали, як живуть люди на лінії фронту

08.03.2023 09:58   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

Бiйцi 102 окремої бригади Сил територiальної оборони ЗСУ Iвано-Франкiвщини показали, як живуть люди у прифронтових селах Запорiзької областi.

Про ситуацiю на цiй дiлянцi фронту воїни розповiли у вiдео на Facebook-сторiнцi бригади, передає Суспiльне.

17 днiв пробув в окупацiї мiсцевий житель одного з прифронтових сiл Запорiжжя Володимир Петрович. Чоловiк пригадує, як йому довелося зустрiтися з росiйським вiйськовим.

“Бурят прийшов, вiдкрив з ноги дверi, каже: “Де тут Бандера з американцем?” А я кажу: “Не там ти шукаєш їх, в Гуляйполi”. Той солдат вiдповiдає: “Вони сидять тут i б’ють по наших позицiях, дуже точно”, — пригадує Володимир Петрович.

Заступник командира батальйону з позивним Тиса каже, росiяни називають прикарпатцiв “карателями”.

“Мос*алi про нас писали, що ми є “iвано-франкiвськi карателi”, — каже Тиса i продовжує розповiдь: — Ми заїжджаємо у село Малинiвка, тут триває активний ракетний обстрiл. На жаль, є втрати, але не можу сказати про кiлькiсть. Люди тут живуть, хоча росiяни систематично обстрiлюють”.

Внаслiдок ворожих обстрiлiв зруйнована стiна у будинку мiсцевої жительки Валентини. Жiнка каже, також зазнав руйнувань й будинок сусiдiв.

“Ми жили добре. Все у нас було. Ми нiчого не хотiли чужого, нiкого нiчого не просили. Страшне страхiття, це не передати словами, який тут жах”, — говорить Валентина.

Зi слiв вiйськовослужбовця на псевдо Нечай, на день вiд 12 до 15 ворожих безпiлотникiв можуть лiтати на цiй дiлянцi фронту, щоб корегувати вогонь.

 Як живе Соледар біля лінії фронту


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs