Прикарпатець Євген Марусяк оновив другий рекорд України на чемпіонаті світу зі стрибків з трампліна

07.03.2023 19:35   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

22-рiчний український стрибун з трамплiна Євген Марусяк з Криворiвнi вдруге поспiль фiнiшував у топ-30 у цьому видi спорту на рiвнi чемпiонату свiту. Сталося це у змаганнях на великому трамплiнi на свiтовiй першостi у словенський Планицi, пише “Суспiльне. Спорт”.

Марусяк проводить найкращий сезон у кар’єрi в стрибках у висоту. Попереднiй його результат на чемпiонатi свiту – 17-те мiсце на ЧС-2023 – став нацiональним рекордом: жодному з українцiв не вдавалося потрапляти навiть до топ-20 на рiвнi свiтових першостей зi стрибкiв з трамплiна.

Пiсля рекорду на нормальному трамплiнi Марусяк виступив на великому трамплiнi. Там вiн разом з iншим прикарпатцем Вiталiєм Калiнiченком намагалися пройти до топ-30.

Подолати квалiфiкацiйний раунд вдалося i Марусяку, i Калiнiченку. Однак до топ-30 змiг увiйти лише Марусяк: Калiнiченко припинив змагання, посiвши 38-ме мiсце.

Євген Марусяк оновив другий рекорд України на чемпіонаті світу зі стрибків  з трампліна, фінішувавши у топ-30 suspilne.media

До фiналу Марусяк вiдiбрався з 29-м результатом. I змiг у ньому виступити ще краще та встановити другий рекорд України: 22-рiчний спортсмен стрибнув на 125 метрiв та заробив за свою спробу 114.4 очки.

У пiдсумку Марусяк посiв 27-ме мiсце у фiналi – другий нацiональний рекорд на чемпiонатах свiту. Попереднiй найкращий результат на великому трамплiнi належав Володимиру Бощуку – 28-ме мiсце на ЧС-2009.

Вiдтепер Марусяковi належать обидва нацiональнi рекорди на чемпiонатах свiту. Також вiн є єдиним українцем в iсторiї, що має одразу два результати у топ-30, причому зробив це на рiзних трамплiнах.

Найкращi результати в iсторiї України на ЧС зi стрибкiв з трамплiна:

  • 17-те мiсце: Євген Марусяк (нормальний трамплiн, 2023 рiк)
  • 27-ме мiсце: Євген Марусяк (великий трамплiн, 2023 рiк)
  • 28-ме мiсце: Володимир Бощук (великий трамплiн, 2009 рiк)
  • 29-те мiсце: Вiталiй Калiнiченко (великий трамплiн, 2021 рiк)

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs