Мешканці Франківська попрощалися з журналісткою Оксаною Кваснишин

05.03.2023 09:49   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

У селi Чернiїв Iвано-Франкiвської громади сьогоднi попрощалися з журналiсткою Оксаною Кваснишин, яка з 2016 року боролася з раком.

Навiть в недузi Оксана була репортеркою, волонтеркою, авторкою численних благодiйних iнiцiатив. Вона вiдкрила американсько-українську онлайн-школу журналiстики та займалася благодiйнiстю.

Заупокiйне богослужiння провели у храмi Кирила та Методiя у селi Крихiвцi, пише Суспiльне. Настоятель парафiї отець Йосафат Бойко каже, що пам’ятатиме Оксану Кваснишин як благодiйницю та авторку медiйних проєктiв про будiвництво цього храму.

Франківці попрощалися з журналісткою Оксаною Кваснишин 1

“За Оксанку ми можемо згадати багато приємних моментiв. Я вже багато рокiв з нею знайомий. I коли вона була в Українi, i коли лiкувалася за кордоном, ми спiлкувалися. Вона завжди цiкавилася духовними речами й не ставилася до них поверхово. Дуже любила життя, боролася за нього”, — розповiдає отець Йосафат Бойко.

Оксанi Кваснишин медики дiагностували онкозахворювання у 2016 роцi. Тодi жiнка ще не встигла оговтатися пiсля смертi матерi, в якої теж був рак.

Колеги-журналiсти оголосили збiр грошей для лiкування Оксани в Австрiї.

Понад пiвтора року боротьби дали позитивнi результати. Однак у 2019 роцi стан здоров’я журналiстки знову погiршився. Про всi цi подiї Оксана Кваснишин писала на своїй сторiнцi у фейсбуцi.

У сiчнi 2023 року журналiстка померла.

На цвинтар в селi Чернiїв прийшли попрощатися з Оксаною Кваснишин її франкiвськi колеги.

Вiдповiдальний секретар обласної органiзацiї Спiлки журналiстiв України Вiкторiя Плахта каже, що Оксана Кваснишин зробила важливий внесок у створення й дiяльнiсть “Школи професiйної журналiстики” в Iвано-Франкiвську.

Франківці попрощалися з журналісткою Оксаною Кваснишин 2

“Вона практично всю себе вiддавала журналiстськiй роботi, роботi з дiтьми. Вона всi знання передала майбутньому поколiнню. Школярi iз задоволенням вiдвiдували заняття. Оксана залишиться у наших серцях як колега, яка завжди боролася за правду i нiколи не йшла на компромiс зi совiстю”, — розповiла Вiкторiя Плахта.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs