Вперше за 8 років: Україна завоювала медаль чемпіонату світу з фігурного катання

04.03.2023 21:41   Джерело: galka
Опубліковано : Франківський Новинар

У канадському Калгарi триває програма юнiорського чемпiонату свiту-2023 з фiгурного катання. Україна вiдкрила лiк нагород пiсля змагань у спортивному танцi.

Україну у цьому видi програми представляли 16-рiчна Вiолетта Сєрова та 19-рiчний Iван Хобта. Саме ця молода пара принесла нашiй країнi першу за 23 роки нагороду у цiй дисциплiнi на Чемпiонатi свiту – бронзову, пише “24 канал”.

Востаннє таке досягнення українським фiгуристам вдавалось ще на чемпiонатi свiту у 2000 роцi, коли Альона Савченко й Станiслав Морозов стали чемпiонами свiту, а Юлiя Обертас i Дмитро Паламарчук завоювали “срiбло”.

Крiм того, ця “бронза” Хобти та Сєрової стала для України першою за 8 рокiв на чемпiонатах свiту з фiгурного катання. Ранiше у 2015-му роцi пара Олександри Назарової i Максима Нiкiтiна здобули “бронзу” у танцях на льоду.

Призери змагань ЮЧС зi спортивного танцю:

  1. Софiя Барам / Данiель Тюменцев (США) – 183,47 бала
  2. Анастасiя Голубєва / Гектор Джотопулос Мур (Австралiя) – 170,36 бала
  3. Вiолетта Сєрова / Iван Хобта (Україна) – 159,39 бала.

До речi, до цього Сєрова та Хобта ставали четвертими у короткiй програмi на юнiорському ЧС-2023 у Канадi. Українська пара отримала за свiй виступ 58,47 бала.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: galka