Прикарпатцям нагадують: хто і де може вручати повістки, та підстави для перевірки документів

01.03.2023 16:15   Джерело: galka
Опубліковано : Франківський Новинар

В Українi триває загальна мобiлiзацiя — проводяться спецiальнi заходи, зокрема, призов вiйськовозобов’язаних до лав Збройних сил України на вiйськову службу.

Законодавством визначено, що чоловiки вiком вiд 18 до 60 рокiв зобов’язанi за викликом, тобто пiсля вручення повiстки, з’явитися до територiального центру комплектування та соцiальної пiдтримки для взяття на вiйськовий облiк.

Виникає багато запитань з приводу вручення повiсток: хто i де може перевiряти вашi документи та вручати повiстку, яка процедура її отримання, вiдповiдальнiсть за неявку до ТЦК тощо.

На фб-сторiнцi Безоплатної правової допомоги зiбрали найпоширенiшi запитання, з якими телефонують до контактного центру системи БПД 0 800 213 103 та пiдготували вiдповiдi на них, пише “Галка”.

Нормативнi-правовi документи, якими регламентується питання вручення повiсток:

Закон України «Про мобiлiзацiю та мобiлiзацiйну пiдготовку» 21 жовтня 1993 року № 3543-XII (далi – Закон № 3543-XII).

Постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 23 лютого 2022 року № 154 «Про затвердження Положення про територiальнi центри комплектування та соцiальної пiдтримки».

Постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 30 грудня 2022 року №1487 «Про затвердження Порядку органiзацiї та ведення вiйськового облiку призовникiв, вiйськовозобов’язаних та резервiстiв.

Вiдповiдi на поширенi запитання: 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: galka