Прикарпатець Євген Марусяк фінішував у топ-20 на ЧС зі стрибків з трампліна - найкращий результат в історії України

27.02.2023 19:00   Джерело: galka
Опубліковано : Франківський Новинар

22-рiчний український стрибун з трамплiна Євген Марусяк встановив найкращий результат України в iсторiї у цьому видi спорту на рiвнi чемпiонату свiту.

Сталося це у змаганнях на нормальному трамплiнi на свiтовiй першостi, що триває у словенський Планицi, де вiн фiнiшував 17-м, пише Галка з посиланням на Суспiльне Спорт.

22-річний Марусяк запалив на ЧС. Встановив рекорд трампліна та показав  найкращий результат України в історії - Лижні види на UA.Tribuna.com

На ЧС-2023 зi стрибкiв з трамплiна Україна в чоловiчих змаганнях представлена двома стрибунами: Євгеном Марусяком та Вiталiєм Калiнiченком. Квалiфiкацiйний раунд вдалося подолати лише Марусяку, вiн показав 39-й результат. Калiнiченко фiнiшував 51-м у квалiфiкацiї i зупинився в однiй позицiї вiд проходу до наступної стадiї змагань.

Результати квалiфiкацiї у безпосередньо основних змаганнях не враховуються, тож усе розпочалося з нуля на другий змагальний день. У першому раундi стрибунам потрiбно потрапити у топ-30 найкращих з 50-ти учасникiв, аби вiдiбратися до другого стрибкового раунду.

Євген Марусяк з цим завданням впорався: вiн виконав стрибок на 97.5 метра, отримав за нього сумарно 116.8 бала та опинився на 29-му мiсцi! Результати першого раунду були дуже щiльними, усього 0.7 бала вiддiлили Марусяка вiд 31-го мiсця.

Таким чином, Євген Марусяк став першим в iсторiї України стрибуном, який потрапив у топ-30 найкращих на нормальному трамплiнi. I це лише третє в iсторiї загалом потрапляння у топ-30 найкращих на будь-яких особистих змаганнях на чемпiонатi свiту зi стрибкiв з трамплiна.

Однак у другому раундi Марусяку вдалося значно покращити цей результат! Вiн виконав стрибок на 103 метри, який на певний час став рекордом трамплiну (i загалом другий найдальнiший стрибок в iсторiї трамплiну). За цей стрибок Євген отримав 119.9 бала, а в сумi – 236.7 бала!

За другий раунд Євген Марусяк вiдiграв дванадцять позицiй i зрештою фiнiшував на 17-му мiсцi. Це найкращий результат в iсторiї України на рiвнi чемпiонату свiту.

Найкращi результати в iсторiї України на ЧС зi стрибкiв з трамплiна

  • 17-е мiсце: Євген Марусяк (нормальний трамплiн, 2023 рiк)
  • 28-е мiсце: Володимир Бощук (великий трамплiн, 2009 рiк)
  • 29-е мiсце: Вiталiй Калiнiченко (великий трамплiн, 2021 рiк)

“Секрет успiху я не можу вам сказати. Я ж простий хлопець, не знаю…У мене виходить, i я цим задоволений. Мабуть, секрет успiху – це натхнення та праця i сила духу. На мою думку, це саме так. Це дуже-дуже неочiкуваний результат для мене. Я i не мiг подумати, що таке може статися”, – прокоментував свiй виступ Марусяк.

Головне фото: Євген Марусяк на чемпiонатi свiту-2023. Фото: GETTY IMAGES

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: galka