І знову «бізнеси» з переправляння чоловіків за кордон: викрили посадовців, які сприяли ухилянтам за гроші

24.02.2023 11:45   Джерело: Галка
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Працiвники ДБР за сприяння ДВБ Нацполiцiї викрили на Прикарпаттi злочинну схему переправлення чоловiкiв через кордон, яку органiзували посадовцi Iвано-Франкiвської райадмiнiстрацiї, Богородчанської лiкарнi та працiвник правоохоронного органу.

Потрапити до Європи вiйськовозобов’язаним пропонували у кiлька способiв – навiть поза межами пунктiв пропуску на Закарпаттi.

Iнша схема дiяла для чоловiкiв, у яких є дiти. На неповнолiтнiх видавали липовi довiдки про iнвалiднiсть i батько як «опiкун» мав право вивезти дитину на «лiкування» за кордон.

Такi послуги коштували в середньому 5-6 тисяч доларiв США з людини. Попередньо задокументовано 5 спроб незаконного перетину кордону, iнформує “Галка”.

22 лютого працiвники ДБР провели обшуки за мiсцем роботи та проживання фiгурантiв. Пiд час обшукiв в працiвника правоохоронного органу виявили незареєстровану зброю i боєприпаси, а також бланки пiдроблених документiв, для переправлення осiб через кордон, копiї документiв переправлених осiб, транспортний засiб який використовувався для вчинення злочинiв.

Правоохоронцю повiдомлено про пiдозру у незаконному переправленнi осiб через кордон та незаконному поводженнi зi зброєю. (ч. 3 ст. 332, ч. 1 ст. 263 КК України).

Санкцiя статтi передбачає покарання у виглядi позбавлення волi на строк до 9 рокiв.

Також готуються пiдозри iншим учасникам злочинної схеми.

Процесуальне керiвництво здiйснює Iвано-Франкiвська обласна прокуратура.

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Галка