На міні на Миколаївщині підірвався автомобіль з прикарпатськими енергетиками

23.02.2023 19:59   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Днями на мiнi пiдiрвався бригадний автомобiль енергетикiв з Долини, якi вже вдруге працюють на деокупованiй Миколаївщинi. 

Енергетики розповiли, як це трапилось, передає Фiртка.

Так, того дня енергетики займалися замiною побитих iзоляторiв на пошкодженiй анкернiй опорi у Снiгурiвському районi Миколаївської областi.

"Коли нашi автомобiлi переїжджали з мiсця на мiсце, трапилося найстрашнiше. Спочатку проїхала "вишка".

Як виявилося потiм, всього 20 см вiд ворожої мiни, прикопаної землею", — каже майстер Долинської дiльницi служби лiнiй "Прикарпаттяобленерго" Василь Федорич.

Як продовжують енергетики, за вантажопiдiймальною машиною їхав бригадний автомобiль ГАЗ-66 з електромонтерами.

"Спочатку пролунав гучний вибух — кiлька секунд на усвiдомлення того, що трапилося, i дзвiнка тиша.

Нам дуже пощастило, що в салонi нiкого не було — лише водiй, який вiдбувся переляком. Бригаду, яка стояла за один-два метри вiд епiцентру вибуху, не посiкло уламками, бо мiна була в землi достатньо глибоко".

Весь удар вiд вибуху на себе прийняло колесо автомобiля, написали енергетики. Навсiбiч розлетiлася глина i погнувся диск.

"Найважче було далi — прийняти рiшення про подальшi дiї.

Вирiшили, що будемо їхати, адже сотнi тисяч мiсцевих жителiв, виснажених вiйною, чекають, що прийде день, коли в їхньому домi нарештi з'явиться свiтло.

I ми маємо зробити максимум, щоб наблизити цей день", — зазначили у "Прикарпаттяобленерго".

Як додали енергетики, за два вiдрядження на пiвдень енергетики з Долини разом з колегами з "Миколаївобленерго" вiдновили приблизно п'ять кiлометрiв ЛЕП-150 кВ.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka