На Івано-Франківщині обміняли третину LED-ламп від ЄС, передбачених для області

22.02.2023 15:03   Джерело: Правий Берег
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Станом на 21 лютого 2023 року прикарпатцi обмiняли 221 тисячу ламп розжарювання на енергоощаднi. Це третина LED-ламп, передбачених для областi вiд Європейського Союзу. Про це на нарадi в голови обласної вiйськової адмiнiстрацiї повiдомив директор Iвано-Франкiвської дирекцiї АТ “Укрпошта” Михайло Рудий, передає ПравийБерег з посиланянм на  Суспiльне.

За його словами, наразi на Прикарпаттi дiє перший етап програми з обмiну ламп розжарювання на енергоощаднi.

25 лютого ми розпочинаємо новий етап по всiй територiї Iвано-Франкiвської областi. Це – усi села та селища. Станом на сьогоднi у нас на складах є 634 тисячi ламп. До кiнця тижня очiкуємо ще на одну партiю вiд ЄС, яка повнiстю забезпечить наше населення лампами”, – каже Михайло Рудий.

За словами начальника управлiння екологiї та природних ресурсiв Iвано-Франкiвської ОВА Андрiя Плiхтяка, усi старi лампи утилiзують, розберуть i передадуть на вторинну переробку.

“Жодна лампочка не має потрапити на полiгон твердих побутових вiдходiв. З обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на це видiлили 2 млн грн. Пiдготовлена тендерна документацiя”, – пояснює Андрiй Плiхтяк.

З його слiв, невдовзi оголосять тендер на проведення робiт з утилiзацiї. Управлiння екологiї та природних ресурсiв обласної вiйськової адмiнiстрацiї разом з Укрпоштою визначили мiсця тимчасового зберiгання старих ламп.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Правий Берег