Хто з українців може отримати 16 тисяч гривень? Як подати заявку

21.02.2023 13:37   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


В Українi стартував спiльний проєкт Мiнiстерства у справах ветеранiв України та Червоного Хреста України з пiдтримки ветеранiв вiйни, якi отримали iнвалiднiсть I або II групи внаслiдок вiйни.

Як повiдомив Урядовий портал, подати заяву на отримання грошової допомоги можна на сайтi eveteran.gov.ua, передає Фiртка.

Ветерани можуть отримати 16 тисяч гривень : 20:02:2023 - 20 хвилин Житомир

Хто може отримати допомогу?

Проєкт поширюється на повнолiтнiх громадян України, яким вiдповiдно до Закону України “Про статус ветеранiв вiйни, гарантiї їх соцiального захисту” надано статус особи з iнвалiднiстю внаслiдок вiйни I або II групи, та вiдомостi про яких внесенi до Єдиного державного реєстру ветеранiв вiйни.

Особи з iнвалiднiстю внаслiдок вiйни I або II групи зможуть отримати грошову допомогу одноразово одним платежем на банкiвський рахунок заявника у розмiрi 4 000 гривень на мiсяць. Виплати будуть здiйснюватися протягом чотирьох мiсяцiв незалежно вiд отримання ними iнших видiв допомоги.

Як подати заяву в електроннiй формi на вебсайтi eveteran.gov.ua?

Важливо! Перед тим, як подавати заявку, пересвiдчiться, що маєте електронний пiдпис. Детальну iнформацiю про те, як його отримати, ви можете знайти за посиланням.

Зайдiть на сторiнку вебсайту eveteran.gov.ua.

Щоб розпочати, перейдiть за посиланням "Надання пiдтримки особам з iнвалiднiстю внаслiдок вiйни".

Пройдiть електронну iдентифiкацiю та автентифiкацiю з використанням iнтегрованої системи електронної iдентифiкацiї, електронного пiдпису, що базується на квалiфiкованому сертифiкатi електронного пiдпису.

Перевiрте своє прiзвище, iм'я, по батьковi, реєстрацiйний номер облiкової картки платника податкiв та зазначте свiй мiжнародний номер банкiвського рахунку IBAN, номер телефону та адресу електронної пошти.
Якщо у вас немає банкiвського гривневого рахунку, ви можете вiдкрити його в одному з банкiв на вибiр та дiзнатися його мiжнародний номер IBAN.
Якщо мiжнародний номер банкiвського рахунку IBAN змiнився, необхiдно подати нову заяву на вебсайтi eveteran.gov.ua.

Перед тим, як надiслати заяву, повторно перевiрте свої данi та надайте згоду на обробку та передачу даних про себе для отримання грошової допомоги вiд мiжнародної органiзацiї.

Заяву буде надiслано до Мiнветеранiв, де буде верифiковано наявнiсть статусу ветерана вiйни – особи з iнвалiднiстю I або II групи заявника в Єдиному державному реєстрi ветеранiв вiйни. Якщо особа вiдповiдає цьому критерiю, тодi знеособленi данi заявника в автоматичному режимi передаються до Червоного Хреста України для подальшої виплати грошової допомоги на вказаний у заявi банкiвський рахунок.
Повiдомлення про нарахування або вiдмову не буде надсилатися заявникам з мiркувань безпеки даних ветеранiв вiйни. Тому, у разi неотримання виплати у зазначений термiн телефонуйте до Мiнветеранiв за номером: +380636889596. Вам обов'язково допоможуть з’ясувати можливу проблему та розкажуть про механiзм її вирiшення. Тарифiкацiя на вихiднi дзвiнки вiдбувається згiдно з умовами вашого тарифного плану.

Подача заявки на отримання грошової допомоги – безплатна та заповнюється отримувачем самостiйно. Не передавайте свої особистi данi третiм особам.

Детальну iнструкцiю про те, як подати заявку, дивiться нижче, або у вiдео.

Зазначимо, що проєкт стартував у тестовому режимi. Пiсля того, як грошову виплату отримають першi 10 тисяч людей, розпочнеться перевiрка якостi наданих послуг за мiжнародними стандартами та продовжиться реалiзацiя проєкту.

Чи це безпечно?

Механiзм виплати грошової допомоги вiдбувається завдяки електроннiй iнформацiйнiй взаємодiї Єдиного державного реєстру ветеранiв вiйни та платформи управлiння даними компанiї “РедРоуз Сi Пi Ес Лiмiтед”, Червоного Хреста України. Ця платформа використовуватиметься для обробки знеособленої iнформацiї про отримувачiв грошової допомоги, нарахування виплат та їх монiторинг, надання звiтних матерiалiв. Важливо вiдзначити, Мiнветеранiв деперсоналiзує подавача заяви як ветерана вiйни та передає його данi у зашифрованому виглядi для здiйснення виплат до компанiї “РедРоуз Сi Пi Ес Лiмiтед”. Отже, персональнi данi ветеранiв залишаються у повнiй безпецi.

Мiнветеранiв висловлює щиру вдячнiсть нашим партнерам. Так, технiчна реалiзацiя автоматичної послуги на сторонi Мiнветеранiв стала можливою завдяки пiдтримцi Програми реiнтеграцiї ветеранiв, яку реалiзує IREX за пiдтримки Державного департаменту США, у спiвпрацi з «Проєкт пiдтримки Дiя», що впроваджується Програмою розвитку ООН в Українi за пiдтримки Швецiї, та проєктом EU4DigitalUA, що фiнансується Європейським Союзом.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka