21 лютого на Прикарпатті вимірюватимуть електричне навантаження області

20.02.2023 22:39   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


В Українi продовжують замiри споживання електроенергiї. Про це повiдомила пресслужба «Прикарпаттяобленерго», передає Фiртка.

За розпорядженням Мiнiстерства енергетики 21 лютого в Iвано-Франкiвськiй областi буде проведено замiри погодинного активного навантаження на електромережi, щоб отримати точну iнформацiю про обсяги фактичного споживання областi.

У цей день електроенергiю не вимикатимуть, вiдключення можливi лише у випадку аварiйних ситуацiй або масованих атак на енергетичну iнфраструктуру.

Для чого потрiбнi замiри?

Завдяки цьому енергетики побачать, як використовують електроенергiю споживачi, маючи постiйний доступ до неї. Таке дослiдження, яке називається режимним вимiром, дозволяє визначити, скiльки електроенергiї споживає кожна область за умови нормальної роботи енергосистеми.
Вимiрювання дадуть можливiсть НЕК «Укренерго» враховувати при встановленнi лiмiтiв релокацiю пiдприємств, мiграцiю населення, фактичнi змiни в загальному рiвнi й структурi споживання.

На що вплинуть результати вимiрiв?

Отриманi результати дозволять НЕК «Укренерго» скоригувати обсяги лiмiтiв для кожної областi i забезпечити бiльш рiвномiрний розподiл наявної в системi потужностi по регiонах.

До слова, замiри споживання не є чимось надзвичайним. Їх енергетики проводили кожного року i в мирний час, влiтку та взимку — як правило, у груднi та червнi (коли найдовша та найкоротша нiч вiдповiдно). Цiєї зими провести замiри в груднi не було можливостi, зважаючи на постiйнi обстрiли та дефiцит потужностi.

Майте на увазi: у випадку повторення росiєю масованих ракетних обстрiлiв енергетичної iнфраструктури та, як наслiдок, виникнення значного дефiциту доступної потужностi в енергосистемi України, проведення режимних вимiрiв можуть бути перенесенi до стабiлiзацiї ситуацiї.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka