Чи відгукнулись мешканці Прикарпаття на створення добровольчих формувань територіальних громад?

16.02.2023 21:12   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


На Прикарпаттi розпочинається створення добровольчих формувань територiальних громад. Як повiдомила голова ОВА, Свiтлана Онищук програмi "Про головне в деталях" - це не мобiлiзацiя, пише Фiртка.

Зi слiв очiльницi областi, для того, аби сюди вступити, потрiбно написати вiдповiдну заяву в ЦНАПi, останнi працюють без вихiдних, з 09:00 до 19:00.

Так, до бригади, яка створюється в структурi Нацiональної полiцiї й має назву "Лють", подалось 190 прикарпатцiв.

Всього, ця бригада налiчуватиме 4 200 людей по всiй Українi.

"Наразi, вiдбiр продовжується,  до лав бригади "Червона калина" - це до Нацiональної гвардiї України виявили бажання вступити 20 людей. Загально, в цей пiдроздiл набирають 2 000 людей", - каже Онищук.

Що стосується бригади Прикордонної служби "Сталевий кордон", то через ЦНАП звернулось п'ятеро прикарпатцiв.

"Але, оскiльки iнформацiйна компанiя продовжується, люди приходять. Першочергово, консультуються, а вже згодом, приймають рiшення", - додає очiльниця областi.

Крiм того, в кожнiй областi України, формується стрiлецький батальйон, на базi й за рiшенням керiвництва ЗСУ. 

"Ми запрошуємо добровольцiв, якi б хотiли служити тут. Має бути батальйон, який складатиметься з 601 людини", - резюмувала Свiтлана Онищук.

Тут, до слова проводитиметься навчання та бойове злагодження.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews