На Прикарпатті затримали ще одну групу наркоторговців: мали заборонених речовини на 5 мільйонів

11.02.2023 18:25   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Державне бюро розслiдувань спiльно з iншими правоохоронними органами в межах своїх повноважень продовжує активно протидiяти спробам спецслужб рф та наркотичної мафiї налагодити сталi канали виробництва та збуту наркотикiв по усiй територiї України.

Про це повiдомляє Фiртка з посиланням на ДБР.

Працiвники ДБР спiльно з Нацполiцiєю та Вiйськовою службою правопорядку провели на Прикарпаттi спецоперацiю з викриття групи наркоторгiвцiв. Її учасники виготовляли та розповсюджували наркотики, у тому числi у прифронтових районах країни. Наркодiлки навiть намагалися знайти канали реалiзацiї «товару» серед українських вiйськових.

За попереднiми даними, щомiсячний обiг наркотикiв складав щонайменше 10 мiльйонiв гривень.

До злочинної групи входило понад десяти осiб.

Наркотичнi речовини виготовлялися у пiдпiльних лабораторiях. Для розповсюдження наркотикiв використовували кур’єрiв та поштовi вiдправлення.

Правоохоронцi задокументували численнi факти виготовлення та збуту амфетамiну, екстазi, гашишу та марихуани.

ДБР провело 26 санкцiонованих обшукiв на територiї Iвано-Франкiвської областi, пiд час яких було вилучено майже 4 кг амфетамiну, 1 кг марихуани, iншi наркотичнi речовини та прекурсори, з яких можна було виготовити щонайменше 30 тисяч доз.

Вартiсть вилученої сировини на чорному ринку сягає щонайменше 5 млн гривень.

Також пiд час обшукiв вилучене лабораторне обладнання, банкiвськi картки, мобiльнi термiнали, комп’ютерна технiка та понад 300 тисяч гривень готiвки

Наразi вже затримано трьох осiб. Учасникам злочинної групи планується повiдомлення про пiдозру про пiдозру у виробництвi та збутi наркотичних засобiв (ч.ч. 2, 3 ст. 307 КК України).

Досудове розслiдування триває. Буде iнiцiйовано арешт майна фiгурантiв – машин, будинкiв тощо.

Процесуальне керiвництво здiйснює Iвано-Франкiвська обласна прокуратура та Iвано-Франкiвська спецiалiзована прокуратура у вiйськовiй та обороннiй сферi.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka