Франківське СБУ ліквідувало найбільшу мережу Telegram-каналів Прикарпаття, яка продавала та активно рекламувала наркотики

10.02.2023 18:10   Джерело: Фіртка
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Спiвробiтники прикарпатського управлiння СБУ припинили дiяльнiсть найбiльшої в областi мережi онлайн-«магазинiв», яка спецiалiзувалася на продажi та агресивному просуваннi наркотикiв та психотропiв.

Про це повiдомила СБ України в Iвано-Франкiвськiй областi, передає Фiртка.

Мережа складалася зi взаємопов’язаних ботiв, чатiв та каналiв у месенджерi «Telegram», так званих «шопiв». За даними правоохоронцiв, кожен з «магазинiв» налiчував бiльше 5 тис. користувачiв, i їх чисельнiсть постiйно збiльшувалась.

Через цю мережу вiдбувалася також популяризацiя та реклама аналогiчних за змiстом каналiв та ботiв iз продажу наркотичних засобiв та психотропних речовин. Вiдтак, неухильно зростала як кiлькiсть «клiєнтiв» мережi, так i кiлькiсть мiсць, де їм збували зiлля.

СБУ встановила, що власником та головним адмiнiстратором Telegram-каналiв  є мешканець Iвано-Франкiвська, студент одного з Франкiвських ВИШiв.

Наркотики пересилали через вiдомi логiстичнi компанiї. Оплата вiдбувалася в криптовалютi та на анонiмнi електроннi гаманцi «дiлка» i його зав’язкiв. Для цього використовували платiжнi системи «GlobalMoney» та «EasyPay», з яких кошти виводились на особистi банкiвськi рахунки.

Кiберфахiвцi СБУ задокументували, що зловмисник неодноразово вiдправляв наркотичнi засоби своїм клiєнтам у межах Франкiвщини та в iншi регiони.

СБУ спiльно зi слiдчими ГУ НП в областi провели низку обшукiв  на територiї Iвано-Франкiвської та Тернопiльської областей за мiсцями проживання фiгуранта та його спiльникiв.

На даний час адмiнiстратору каналiв повiдомлено про пiдозру за ч. 2. ст. 307 КК України та обрано запобiжний захiд – тримання пiд вартою.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Фіртка