У Карпатах рятувальники знайшли туриста, який заблукав в горах

08.02.2023 09:28   Джерело: Галка
Опубліковано : Франківський Новинар

Четвертого лютого о 15:45 до чергового пошуково-рятувального вiддiлення селища Верховина надiйшло повiдомлення вiд туриста, який повiдомив, що втратив орiєнтування пiд час слiдування з гори Пiп Iван до гори Смотрич.

Про це пише “Галка” з посиланням на Головне Управлiння ДСНС України в Iвано-Франкiвськiй областi.

Для проведення пошукових робiт було залучено рятувальникiв пошуково-рятувального вiддiлення Явiрник, що знаходиться на горi Пiп Iван та двох волонтерiв з притулку Смотрич.

А також у зв’язку зi складними погодними умовами, а саме снiгопадом, вiтром та поганою видимiстю додатково було оголошено збiр рятувальникiв пошуково-рятувального вiддiлення селища Верховина.

О 18:10 рятувальники знайшли заблукалого туриста на орiєнтованiй вiдстанi 1 км вiд вершини гори Пiп Iван та супроводили до пошуково-рятувального вiддiлення, що знаходиться в обсерваторiї на горi, де йому була надана допомога. Там турист заночує до ранку.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Галка