Франківський Новинар

Франківський Новинар

журналіст, блогер, політолог

Через негоду пасажирський автобус злетів у кювет на Прикарпатті

05.02.2023 17:11   Джерело: Фіртка
Автор : Франківський Новинар

популярне


Через снiгопад допомога знадобилася водiю автобуса, який з'їхав у кювет у Косовi.

Про це Фiртцi повiдомили у Головному управлiннi ДСНС України в Iвано-Франкiвськiй областi.

Як зазначили надзвичайники, пасажирiв в автобусi не було.

Рятувальники Державної пожежно-рятувальної частини мiста Косiв вiдбуксирували автобус на проїжджу частину дороги.

Прикарпатськi рятувальники просять водiїв обмежити поїздки у перiод ускладненням погодних умов.Водночас прикарпатцiв закликають громадян бути уважними та обережними та не нехтувати простими правилами власної безпеки, а саме:

  • Обмежити перебування на вулицi, не допускати переохолодження органiзму.
  • В темний час доби, пiшоходам обов’язково носити флiкери.
  • Водiям потрiбно бути максимально обачними на дорогах, утриматись вiд поїздок за межi населених пунктiв. Не перешкоджати руху снiгоочисної та аварiйно-рятувальної технiки.
  • У разi крайньої потреби поїздки, мати з собою додатковий комплект теплого одягу, лiхтарик, скребок для скла, восковi свiчки, сiрники, достатнiй запас харчiв, пально-мастильних матерiалiв, лопату, батарея мобiльного телефона повинна бути заряджена.
  • Якщо пiд час руху побачите на дорозi людей, котрi потрапили через негоду в скрутне становище, негайно викликайте на допомогу Службу порятунку за телефоном «101».
  • Налипання снiгу та обледенiння лiнiй електропередач може призвести до їх обриву та падiння. У жодному разi не можна наближатись до обiрваних дротiв та їх торкатись. Також слiд остерiгатись обмерзлих гiлок дерев та рекламних конструкцiй.

Крiм того, у зв'язку зi снiгопадами, 4-5 лютого у високогiр'ї Iвано-Франкiвської областi зберiгається значна снiголавинна небезпека. Прогнозують третiй рiвень небезпечностi. 

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Фіртка