Суд відправив у СІЗО організатора “п’яних вечірок” Андрія Ярину – без права внесення застави

04.02.2023 21:38   Джерело: Галка
Опубліковано : Франківський Новинар

Блогер "п’яних" вечiрок Андрiй Ярина, якого пiдозрюють у поширеннi порнографiчного контенту, залишатиметься пiд вартою до 1 квiтня без права внесення застави.

Такий запобiжний захiд пiдозрюваному обрав сьогоднi, 3 лютого, Шевченкiвський райсуд Києва. Про це повiдомляє Суспiльне.

На лавi пiдсудних опинився 19-рiчний Андрiй Ярина. Саме вiн був ведучим трансляцiй. Хлопець родом iз Хмельницької областi. Каже, офiцiйно не працевлаштований. 31 сiчня, коли його дiяльнiсть почали масово обговорювати в iнтернетi, вiн казав, що через такий контент збирає грошi на ЗСУ, а дiвчата якi фiгурували на вiдео начебто “самi виннi”. Звинувачення у ґвалтуваннях пiдозрюваний вiдкидає.

Прокуратура наполягала на утриманнi пiдозрюваного пiд вартою.

“Пiдозрюється у розповсюдженнi вiдео порнографiчного характеру. Вiн з хлопцями знiмали вiдео дiвчат у непритомному станi, далi розповсюджували у телеграм-каналi. Пiдозрюваний може переховуватись, може знищити речi та документи, якi потрiбнi слiдству. Яринi необхiдно обрати запобiжний захiд — тримання пiд вартою”, – сказав один iз прокурорiв.

Організаторів п'яних вечірок у Києві взяли під варту - подробиці | Факти  ICTV

Також сторона звинувачення просила суд не вiдпускати пiдозрюваного пiд заставу. Як зазначалося, пiд час обшуку лише у кишенi Ярини вилучили 4 тисячi доларiв.

Адвокат пiдозрюваного Олег Охман справу назвав полiтичною. За його словами, оголошення про пiдозру i проведення обшукiв вiдбувалися з порушеннями. Захисник додав, що вiд потерпiлих дiвчат заяв не надходило.

Спiворганiзатор вечiрок Ярослав Домбровський теж залишатиметься пiд вартою. Прокурори сказали, що той мав речовину, схожу на наркотики, проте це ще має довести слiдство. Хлопець навчається в Тернополi. Адвокат сказав, що той не мав доступу до Telegram-каналу, нiде не зафiксовано, що робив фото. Батьки виявили бажання внести заставу.

“Нiкого не знiмав, я не маю доступу до соцмереж. Участь вечiрках — єдине, де брав участь. Я до нiкого не лiз, нiкому нiчого поганого не зробив” — сказав Ярослав Домбровський.

Вiдомо, що молодики певний час жили в Iвано-Франкiвську, один з них начебто з Бурштина. У Франкiвську вони вiдкривали доставку сушi та займалися продажем одягу. Нещодавно переїхали до Києва.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Галка