Щоб допомогти ЗСУ, дев'ятирічна прикарпатка обрізала своє волосся

23.01.2023 09:02   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Дев'ятирiчна дiвчинка обрiзала своє волосся, щоб допомогти українським воїнам.

Дарина Перхулин з села Чернiїв Iвано-Франкiвської громади вирiшила пожертвувати своїм довгим волоссям, аби закупити ще одну автономну пiчку для наших бiйцiв, розповiдає Фiртка.

Дiвчинка, не зважаючи на свiй юний вiк, вже давно активно волонтерить: малює картини, виготовляє саморобки, обереги, плете браслети та навiть колядує на потреби Збройних сил України. Лише за останнiй мiсяць дiвчинка назбирала 20 тисяч гривень. Усi кошти вона вiддала на потреби бiйцiв.

 

"Менi сподобалося волонтерити — i я хочу, щоб iншi дiти теж надихалися моїми вчинками. 

Я вже знаю, що таке вiйна, як зараз гинуть люди. Воїни нас захищають — а я буду їм допомагати", — каже дев'ятирiчна Даринка.

Батьки дiвчинки також волонтери. Даринка каже, що хоче бути як її тато (чоловiк возить машини на передову та буває в гарячих точках — ред.). Двадцять тисяч гривень, що вони вже зiбрали разом з Благодiйним фондом "Власними зусиллями", пiшли на закупiвлю двох автономних пiчок для бригад захисникiв.


Тепер же Дарина Перхулин вирiшила обрiзати 50 сантиметрiв своїх довгих кучерiв та виручити з них грошi на купiвлю третьої автономної пiчки. За своє золотисте волосся дiвчинка може отримати понад п'ять тисяч гривень.

"Ми близько року взагалi не стригли волосся доньки, адже почалась вiйна i було зовсiм не до того. Побачили цю iдею з волоссям в ще одної дiвчинки — Даринцi вона сподобалась. Можливо, це такий собi початок нового флешмобу, — розповiдає Iрина Перхулин, мама дитини. — Не вся родина пiдтримала її iнiцiативу, але це вибiр самої Даринки, який ми поважаємо".

Пiсля нової стрижки, Дарина дiлиться своїми враженнями: тепер так легко, нiбито мiнус десять кiлограмiв.

"Краса — це не головне, — каже дiвчинка. — Зараз головне — це перемога України."


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka