Франківський Новинар

Франківський Новинар

журналіст, блогер, політолог

Ще дві системи зважування вантажівок у русі встановлюють на Прикарпатті

20.01.2023 12:28   Джерело: galka
Автор : Франківський Новинар

Впроваджена система динамiчного зважування транспортних засобiв у русi WIM дає вагомi результати.

Ефективним методом виявлення порушникiв є впровадження системи динамiчного зважування транспортних засобiв у русi Weigh-in-Motion, iнформує “Галка” з посиланням на “Блiц-iнфо”.

На замовлення Служби автомобiльних дорiг в Iвано-Франкiвськiй областi влаштовано WIM на дорозi Н-10 Стрий – Мамалига бiля села Тяпче. Об’єкт за ефективнiстю входить до трiйки лiдерiв в Українi. 

«Встановлення цiєї системи дало вагомий ефект, – iнформує начальник управлiння Укртрансбезпеки в Iвано-Франкiвськiй областi Iван Гарасимко. – В автоматичному режимi за 2022 рiк тут виявлено понад 500 транспортних засобiв, при завантаженнi яких не було дотримано габаритно-вагових норм. Власники транспорту сплатили понад 5,5 млн грн до Державного бюджету. Здебiльшого це перевiзники щебню, гравiю, деревини та будматерiалiв». 

«Контролювати вантажоперевiзникiв на дорогах державного значення областi стане ще легше, – пiдсумовує заступник начальника Служби автомобiльних дорiг в Iвано-Франкiвськiй областi з експлуатацiйного утримання та безпеки автомобiльних дорiг Михайло Новосiльський. – На завершеннi – система зважування транспортних засобiв у русi Weigh-in-Motion на дорозi Н-09 Мукачево – Львiв бiля Бурштина. У поточному роцi плануємо встановлення WIM на дорозi Р-20 Тязiв – Старi Кути бiля Городенки. То ж закликаємо перевiзникiв неухильно дотримуватися законодавства i таким чином зберiгати дороги».

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: galka