У віці 100 років помер сотенний Української повстанської армії (УПА) Мирослав Симчич “Кривоніс”

20.01.2023 09:27   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

У вiцi 100 рокiв помер сотенний Української повстанської армiї (УПА) Мирослав Симчич.  Про це повiдомила голова Iвано-Франкiвської ОВА Свiтлана Онищук у середу, 18 сiчня, у Telegram.

"Сьогоднi вiдiйшов у вiчнiсть сотенний УПА, легендарний “Кривонiс”, наш земляк Мирослав Симчич. 5 сiчня цього року вiн вiдзначив свiй 100-лiтнiй ювiлей", - повiдомила Свiтлана Онищук.

Цiкаво, що за своє довге життя Мирослав Симчич пережив бiльше 32 рокiв концтаборiв, та його не зламали нi жорстокi тортури, нi катування, свiй життєвий шлях вiн присвятив боротьбi за незалежнiсть України.

За життя держава все ж таки визнала його Героєм України. Президент України Володимир Зеленський присвоїв Мирославу Симчичу звання «Герой України» з удостоєнням ордена. Мирослав Симчич – єдиний iз повстанцiв, кому ще за життя встановили пам’ятник. Знаходиться постамент у Коломиї.

«Пишаємося, що у нашому краї була така славетна людина. Його подвиги знатиме i пам’ятатиме не одне поколiння українцiв. Висловлюємо щирi спiвчуття рiдним i близьким», - додає голова Iвано-Франкiвської ОВА.

Помер легендарний військовий та громадський діяч, сотенний УПА, Герой  України Мирослав Симчич «Кривоніс» | БукІнфо


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews