Допомогу на встановлення пам'ятників нададуть сім'ям загиблих на війні

04.02.2023 09:21   Джерело: Курс
Опубліковано : Франківський Новинар

Сiм’ї загиблих вiйськовослужбовцiв з Iвано-Франкiвської громади отримають одноразову грошову допомогу на встановлення пам’ятникiв.

Про це в ефiрi радiо “Захiдний полюс” розповiв голова громади Руслан Марцiнкiв, iнформує Суспiльне.

“До роковин смертi сiм’ї вiйськовослужбовцiв отримають матерiальну допомогу на встановлення пам’ятникiв. Ми ще визначаємо суму. Також, можливо, нам вдасться попрацювати з рiдними та зробити на Алеї слави у Чукалiвцi однотипнi пам’ятники, щоб вшанувати полеглих воїнiв. Але це залежатиме тiльки вiд рiдних”, — повiдомив Руслан Марцiнкiв.

З його слiв, у 2022 роцi доплати з мiського бюджету отримали 137 поранених бiйцiв (вiд 10 тис. грн), 726 воїнiв, якi не мають статусу учасника бойових дiй, — по 3 тис грн на оплату комунальних послуг та 780 дiтей вiйськовослужбовцiв до дня народження.

Також, каже Руслан Марцiнкiв, у громадi започатковують нову програму для тих, хто пiдписує контракт iз ЗСУ. Цi вiйськовослужбовцi отримають одноразову допомогу — 20 тис. грн.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Курс