Франківський Новинар

Франківський Новинар

журналіст, блогер, політолог

В Івано-Франківську опрацьовують механізм евакуювання авто порушників паркування

21.01.2023 13:18   Джерело: Фіртка
Автор : Франківський Новинар

У 2022 роцi найбiльше адмiнiстративних постанов за порушення правил паркування склали у листопадi — 2 846 матерiалiв.

Зокрема, у листопадi порушники сплатили до мiського бюджету 645 тисяч гривень. 

Про це на оперативнiй нарадi розповiв начальник Управлiння транспорту й зв'язку Iвано-Франкiвської мiської ради Андрiй Гiглюк, передає Фiртка.

У цiлому за 2022 рiк склали 24 174 постанови на загальну суму 10 мiльйонiв 678 тисяч гривень. З них фактично оплатили 17 364 постанови на загальну суму 5 мiльйонiв 623 тисячi 777 гривень, яка протягом року надiйшла до мiського бюджету.

На нарадi також обговорили можливiсть спiвпрацi Iнспекцiї з паркування та Патрульної полiцiї Iвано-Франкiвська щодо використання евакуатора. 

Зокрема, за словами Андрiя Гiглюка в Iнспекцiї з паркування створили вiддiл по евакуацiї у 2019 роцi, однак досi немає самого евакуатора. 

«Викликають евакуатор полiцейськi Iвано-Франкiвська наразi лише в серйознiших ситуацiях, як, наприклад, дорожньо-транспортнi пригоди або п‘янi водiї», — уточнив начальник Управлiння транспорту й зв'язку.

Мiський очiльник дав доручення iвано-франкiвським патрульним та Iнспекцiї з паркування обговорити це питання та подати опрацьований механiзм.

«Евакуатор купимо, а ви — машини приймайте», — звернувся до полiцiянтiв очiльник мiста Руслан Марцiнкiв. 

Деталi звiту Вiддiлу iнспекторiв з паркування

Як доповiв Андрiй Гiглюк, сьогоднi до складу Iнспекцiї входить 11 осiб: начальник-iнспектор, головний спецiалiст та 9 спецiалiстiв-iнспекторiв з паркування.

«Потрiбно збiльшити кiлькiсть штату та матерiально-технiчного забезпечення.

Це вiдповiдно дасть змогу охопити та контролювати бiльшу територiю Iвано-Франкiвська», — зазначив посадовець.

Як працює Вiддiл iнспекторiв з паркування?

Усi iнспектори мають вiдповiднi форму та шеврони, використовують далекомiри. Щоденно вони патрулюють вулицi мiста та фiксують правопорушення. 

Вiдповiдно до змiн законодавства, iнспектори тепер уповноваженi притягати до адмiнiстративної вiдповiдальностi за порушення правил зупинки та стоянки, якi фiксуються в автоматичному режимi.

Основнi статтi Кодексу України про адмiнiстративнi правопорушення, згiдно з якими можуть штрафувати водiїв, пов'язують з такими аспектами:

  • «За порушення та недотримання заборонних знакiв».
  • «Суттєва перешкода безпецi руху».
  • «Паркування i неоплата за паркування на майданчиках для платного паркування».

Так, серед них можна видiлити основнi типи порушень:

— Зупинка або стоянка —  в зонi жовтої лiнiї розмiтки, в зонi заборонених знакiв, поруч з пiшоходними переходами (якщо вiдстань до них ближча нiж 10 метрiв), на тротуарах або на зупинках громадського транспорту.

— Суттєва перешкода безпецi руху (зупинка ближче нiж 3 метри до суцiльної лiнiї розмiтки).

— Блокування проїзду.

Iнспектори фiксують усi порушення та складають вiдповiднi адмiнiстративнi матерiали. Так, наприклад, на вулицi Мельника водiїв часто притягають до вiдповiдальностi за неоплату стоянки на паркувальному майданчику.

Вiдтак, водiїв в Iвано-Франкiвську закликають паркувати авто за правилами.

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Фіртка