Систему протиповітряної оборони Patriot надішлють в Україну з Нідерландів

18.01.2023 21:48   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Нiдерланди мають намiр вiдправити в Україну зенiтно-ракетний комплекс Patriot.

Про це повiдомив прем’єр-мiнiстр Нiдерландiв Марк Рютте пiд час зустрiчi з президентом США Джо Байденом у Бiлому домi, цитують Reuters та De Telegraaf, iнформує “Галка” з посиланням на “Громадське”.

«Ми маємо намiр приєднатися до iнiцiативи Нiмеччини та США щодо вiдправлення “Патрiотiв” до України», — сказав Рютте на зустрiчi з Байденом.

Перед цим вiн повiдомив, що говорив телефоном iз канцлером Нiмеччини Олафом Шольцом та президентом України Володимиром Зеленським.

Нагадаємо, США оголосили про передання Українi першої батареї Patriot США наприкiнцi грудня. А вже 5 сiчня Нiмеччина приєдналася до iнiцiативи й оголосила про передачу Києву ще однiєї батареї Patriot.

Цi зенiтно-ракетнi комплекси використовують США та їхнi союзники. Системи застосовують для забезпечення протиповiтряної оборони на середнiх i великих висотах.

У сiчнi стало вiдомо, що українських вiйськових починають навчати користуватися системами ППО Patriot. Навчання вiдбуватиметься на вiйськовiй базi «Форт Сiлл», що у штатi Оклахома. На цiй базi США проводять власнi тренування з експлуатацiї та обслуговування системи протиповiтряної оборони Patriot. Це один iз чотирьох основних навчальних центрiв американської армiї.

У Пентагонi перед цим заявляли, що навчання триватимуть декiлька мiсяцiв. США розглядали можливiсть навчань українцiв на системах Patriot безпосередньо на територiї США, або за кордоном, або поєднавши цi обидва варiанти. 

Мiнiстр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповiдав, що уряд США розробив спецiальну програму пришвидшеного навчання українських вiйськових, аби розгорнути першу систему Patriot в Українi менш нiж за шiсть мiсяцiв.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews