На Івано-Франківщині викрили лікаря та чиновницю, бо оформлювали "липову" інвалідність

14.01.2023 14:03   Джерело: Тернополяни
Опубліковано : Франківський Новинар

СБУ заблокувала новi канали втечi «ухилянтiв» за кордон на заходi та пiвднi України. Служба безпеки заблокувала ще три канали незаконного виїзду за кордон українських громадян призовного вiку.

У результатi спецоперацiй у трьох регiонах України затримано 9 органiзаторiв нелегальних «трафiкiв».

За грошi вони обiцяли своїм клiєнтам безперешкодний виїзд до Євросоюзу на пiдставi пiдроблених документiв або «в обхiд» контрольно-пропускних пунктiв.

Свої «послуги» оцiнювали вiд 1,5 до 3 тис. дол. Сума залежала вiд дальностi регiону i термiновостi «поїздки».

Втiм, завдяки оперативному реагуванню СБУ вдалося запобiгти втечi понад сотнi осiб.

Так на Запорiжжi:

нейтралiзовано злочинне угруповання, яке спецiалiзувалось на нелегальнiй мiграцiї.

Зловмисники пропонували потенцiйним призовникам пакет фальшивих документiв щодо непридатностi до вiйськової служби i таким чином перетнути кордон.

Також дiлки створили фiктивний благодiйний фонд для того, щоб реєструвати своїх «клiєнтiв» як волонтерiв та водiїв мiжнародних гуманiтарних рейсiв.

На Закарпаттi:

заблоковано ще один канал нелегальної втечi «ухилянтiв». Цього разу незаконну дiяльнiсть органiзував мiсцевий прикордонник.

Посадовець пропонував «допомогу» у виїздi за межi України поза пунктами пропуску.

В Iвано-Франкiвськiй областi:

викрито мiсцевого лiкаря та чиновницю, якi оформлювали «третiй» особi фiктивну iнвалiднiсть, пiсля чого клiєнт мав право супроводжувати її за кордон.

У межах кримiнальних проваджень за двома статтями Кримiнального кодексу України: ст. 358 (пiдроблення документiв, печаток, штампiв та бланкiв, збут чи використання пiдроблених документiв, печаток, штампiв); ст. 332 (незаконне переправлення осiб через державний кордон України) тривають розслiдування для встановлення всiх обставин злочинiв i притягнення винних до вiдповiдальностi.

Заходи iз викриття правопорушень проводили спiвробiтники СБУ Запорiзької, Закарпатської та Iвано-Франкiвської областей спiльно з Нацiональною полiцiєю за процесуального керiвництва органiв прокуратури.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Тернополяни