Міський та інші голови громад частково відповідатимуть за вимкнення електрики, – Прикарпаттяобленерго

12.01.2023 08:49   Джерело: Галка
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


27 грудня рiшенням Ради оборони областi на мiських, селищних i сiльських голiв покладено обов’язок органiзацiї вимкнень електроенергiї за адресами, що знаходяться на лiнiях з критичною iнфраструктурою.

З метою дотримання соцiальної справедливостi Рада оборони областi прийняла рiшення долучити до графiкiв вимкнень мешканцiв та бiзнес, якi живляться вiд однiєї лiнiї iз котельнями та лiкарнями. Цi вимкнення будуть проводитися у «ручному режимi» безпосередньо у щитових будинкiв, оскiльки дистанцiйно проводити вимкнення немає технiчної змоги.

Про це пише “Галка” з посиланням на фб-сторiнку “Прикарпаттяобленерго”.

Графiки вимкнень розроблять енергетики, а за процес вимкнень та забезпечення їх дотримання будуть вiдповiдати особи, вiдповiдальнi за утримання житлових будинкiв та їх енергогосподарство.
Наразi енергетики готують списки з конкретними адресами, якi будуть пiдпадати пiд цi вимкнення.

Про графiки вимкнень i день з якого вони будуть застосовуватися мешканцiв повiдомлять додатково балансоутримувачi будинкiв, додатково будуть проiнформованi i юридичнi особи, якi пiдпадатимуть пiд графiк вимкнень.

“Отож, якщо ви живете в районi лiкарнi чи котельнi i за вашою адресою ще не було вимкнень – вони будуть i за них вiдповiдатимуть мiськi, селищнi та сiльськi голови”, – додають енергетики.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Галка